Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Марешки изложи Нинова, тя скача срещу ГЕРБ

Марешки изложи Нинова, тя скача срещу ГЕРБ

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки „простреля“ днес във Фейсбук лидера на БСП Корнелия Нинова, като я обвини в задкулисна игра по въпроса за ВНС.

"По всичко личи, че Велико народно събрание ще има. Имаме информация, че БСП ще подкрепят идеята след среща на Нинова с посланик на западна държава", написа в личния си профил Марешки, без да уточнява с кой посланик се е срещала Нинова.

"Всъщност това не се случва за първи път. Няколко пъти в парламента сме били свидетели на обръщане на позицията на социалистите след натиск от определено посолство. Така беше, например, при гласуването за модернизирането на армията. Да не говорим за разкритията с кого са съгласували номинацията  на Радев за президент. Явно социалистите не могат да водят самостоятелна политика и се въртят в посока, зададена от външни фактори", завършва поста си Марешки.

Нинова обаче предприе контраатака по-късно чрез медии, като обяви за конституционен преврат предложението на ГЕРБ за нов основен закон на страната.

Това предложение не е промяна на модела, а вид конституционен преврат за установяване на диктатура. Не може да премахнеш от българската Конституция - социална, правова и демократична държава и да твърдиш, че това е Конституция на съвременна България, посочи Нинова.

Целта е да се спечели време от управляващите и да си гарантират оставането във властта още няколко месеца. Ако бъде свикано и Велико народно събрание, не се знае колко време ще продължи, тъй като то не е ограничено със срок, каза Нинова. Затова българските социалисти няма да влязат в сговор за осигуряване на подписи и мнозинство за промяна в Конституцията.

Исканията на БСП са незабавно приемане на машинното гласуване, оставка на кабинета, служебен кабинет на Румен Радев, предсрочни избори, каза лидерката на социалистите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе