Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Румен Радев иска бюджетният излишък да се харчи след обществен дебат

Румен Радев иска бюджетният излишък да се харчи след обществен дебат

Според президента Румен Радев би било добре бюджетният излишък да се изхарчи след обществен дебат и санкция на парламента. Държавният глава изрази тази позиция при закриването на днешната кръгла маса по проблемите на неравенствата и бедността в България, която се състоя под негов патронаж, предаде БТА.

Вие днес всички се обединихте около тезата, че трябва промяна. Тя може да стане само с дебат около истината, сблъсък на идеи и привличане на обществото и всички институции в него, защото само така можем да стигнем до рационални решения. Днешната кръгла маса е една добра стъпка в тази посока, за което ви благодаря, каза държавният глава. По думите му следваща добра стъпка би било българският парламент да изиска тази година съзнателно заложеният и грижливо отглеждан бюджетен излишък да се изхарчи в края на годината след обществен дебат и санкция на парламента. Това ще бъде един много силен сигнал от страна и на правителството, и на парламента към българските граждани и надежда за демократичните процеси в страната, заяви президентът Румен Радев.

Обобщавайки различни политически и икономически модели при закриването на дискусията, Радев даде като пример за т.нар. творческо разрушение електронното управление. Пример за съпротива към "творческото разрушение" е в продължение на много години да се измислят всякакви поводи и оправдания то да не бъде факт, защото електронното управление води към прозрачност, отбеляза президентът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе