Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ако "Булгартабак" излезе от пазара с тютюн, това наистина е проблем

Ако

"Ако „Булгартабак" излезе от пазара на изкупуване на тютюн, това наистина е проблем. Политиката винаги трябва да подкрепя производството, а никога не трябва да става така, че да страдат икономически оператори или производители". Това обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде "Фокус".

Коментарът й е по повод решението на „Булгартабак" да преустанови производството и продажбите на продукцията си за региона на Близкия Изток от 1 април.

„Тази кампания не е приключена, все още не сме взели съответните решения, защото се чака едно съдебно решение относно разпределението на помощта. Все още върви кампанията и има количества, които не са изкупена. Водим постоянна комуникация с различните изкупвачи, които са на пазара, не е само „Булгартабак", обясни Танева. По думите й, около 6-7 оператори работят на родния пазар.

Танева е притеснена, че хаосът на пазара силно демотивира участниците в него. „Надяваме се, че промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия, които приехме, ще върнат едно ниво на администриране в държавата, така че да е ясно кой засява тютюн, в какъв размер и с кой го е договорил", уточни още земеделският министър.

Както вече Стандартнюз съобщи, Тютюнопроизводители готвят протести заради изявленията на лидера на ДСБ Радан Кънев от последните дни. Те излязоха с протестна декларация, разпространена до медиите.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе