Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Издали паспорта на Боевски на 11 октомври

Издали паспорта на Боевски на 11 октомври

София. Временният паспорт на Гълъбин Боевски е бил издаден на 11 октомври, по негово искане. То е обосновано с необходимостта да притежава документ за самоличност с цел назначаване на работа до края на срока за изтърпяването на наказанието. Това обявиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Съгласно бразилската съдебна система, решения за експулсиране от страната се вземат за всички чужденци, осъдени за трафик на наркотици, уточняват от МВнР.

"Решението се взема от министъра на правосъдието на Бразилия, потвърждава се от федерален съдия по експулсирането и от федералната полиция. Информацията за освобождаването на Гълъбин Боевски е постъпила в Посолството на Република България в 16.00 часа на 22 октомври т.г. (23.00 часа българско време) от управата на затвора в гр. Итай. Час и половина по-късно, Боевски е излетял за България, като според посланик Чавдар Николов посолството не е било информирано предварително за това", пише още Външно министерство.

"Във всички случаи, отнасящи се до български граждани зад граница, консулските ни служби оказват нужното съдействие, включително и чрез издаване на необходимите документи.
Българската страна не е била предварително уведомена от бразилските власти за готвеното освобождаване на Гълъбин Боевски. Към момента посолството на Република България в Бразилия събира необходимата допълнителна информация по случая", продължава коментара на Министерство на външните работи по повод изненадващото завръщане на Гълъбин Боевски.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратура ни няма участие в прибирането на шампиона на родна земя. 

Стандарт Нюз напомня, че Гълъбин Боевски бе осъден на 9 години и 4 месеца затвор от Федералния съд в Бразилия. Българинът бе задържан на 24 октомври 2011 г. на летището в Сао Паоло. Тогава в него бяха намерени 7 килограма и 200 грама кокаин, скрити в тайници на куфарите на спортиста. На задържането му присъства дъщеря му Сара, която бе заедно с него в Бразилия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе