Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Рускиня избра Турнира на шампионките в София пред Фед Къп

Рускиня избра Турнира на шампионките в София пред Фед Къп

София. Руската тенисистка Елена Веснина избра да участва в Турнира на шампионките в София (29 октомври – 3 ноември), пред възможността да играе на финала на „Фед Къп" срещу Италия, който ще се проведе по същото време.

„За съжаление няма да участвам във финала на "Фед къп", заяви Веснина пред Championat.com. - За първи път в кариерата си се класирах за Турнира на шампионките в София и смятам да се възползвам от тази възможност. Много хора може да приемат негативно моя избор, но през последните седем години винаги съм поставяла отбора на първо място и това се е отразявало на позицията ми в ранглистата на сингъл".

Тя е категорична, че турнирът в София и дава възможност да завърши годината в Топ 20 на световната ранглиста и не иска да пропусне този си шанс. „Беше ми много трудно да направя този избор и винаги съм се наслаждавала да играя за "Фед къп", но сега имаме Мария Кириленко, която никога не е печелила титлата с отбора, както и Анастасия Павлюченкова. Срещата с Италия ще бъде много тежка, но в нашата страна разполагаме с много тенисистки, които могат да играят на високо ниво", каза още рускинята. Освен Веснина другите сигурни за Турнира на шампионките към момента са получилите „Уайлд кард" Цветана Пиронкова и Ана Иванович (Сърбия). Другите 5 участнички за шоуто в София ще станат ясно след трите турнира от категорията "International" в Линц, Осака и Люксембург.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе