Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

900 избират председател на ДПС

900 избират председател  на ДПС

В зала "Св. София" днес бе финалът на конкурсите "Букет"

900 делегати IX-та Национална конференция на ДПС ще изберат утре в НДК председател на партията. Очаква се да присъстват над 600 гости от страната и чужбина, а форумът ще гласува и съставите на Централния съвет и Централна контролна комисия на ДПС.

Ден преди националната конференция на Движението в зала „Света София" на Народното събрание се проведе заключителен концерт на второто издание на конкурсите „Букет". Тримата съпредседатели на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак, народни представители от 43-то Народно събрание от ДПС ,както и представителите на ДПС в Европейския парламент, гости от цялата страна и Турция бяха сред публиката.

В заключителния концерт на "Букет" се включиха 550 участници, класирани в категориите музикално изкуство, танцово изкуство и художествено слово и театър.

Конкурсите "Букет" имат за цел да повишат интереса на младите хора към изкуството и към традициите на етносите в България, да съдействат за утвърждаване на мултикултурализъм и толерантност в обществото и да създават среда за изява и развитие на таланти.

Логото и мотото на конкурсите са вече разпознаваеми в цялата страна и предизвикват жив интерес сред младите хора, което е добър знак за това, че е намерена една ниша за работа с тях и че тази ниша се изпълва със съдържание, насочено към интегритета на българското общество. В първото издание на конкурсите през 2013 г. – 2014 г. се включиха над осем хиляди участници до 35 години от цялата страна, припомнят от пресцентъра на ДПС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе