Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Ивет ще бяга и във финала на 100 м в Амстердам

Ивет ще бяга и във финала на 100 м в Амстердам

Блестящото представяне на Ивет Лалова-Колио на 23-ото европейско първенство по лека атлетика в Амстердам продължи и днес. След като вчера спечели сребро на 200 м днес Ивет без проблеми се класира и за финала на 100 м. Преди минути тя победи в полуфиналната си серия с 11,26 сек и така в 22,45 ч (бъл.вр) тази вечер тя ще бяга в битката за медалите. Евроспорт предава пряко Евро 2016.

"Умората е много. Не е нормално спринтът на европейското да е само в три дни, а американците да си правят квалификацията за олимпиадата в 10 дни. Пистата в Амстердам е мека и създава усещане, че не се изморяваш, но после... може да ти изграе лоша шега", коментира Ивет след полуфинала. Днешният финал на 100 м е трети пореден за нея на Европейско на открито. През 2012-а в Хелзинки тя спечели титлата, а през 2014-а в Цюрих зае пето място.

Втората ни представителка в полуфиналите Инна Ефтимова завърши седма в първа серия с 11,85 сек и не намери място във финала.

„Контузих се. На 50-ия метър разтегнах – там, където ме болеше в последните дни, каза през сълзи Инна след полуфинала. – Много ме е яд, дори имах шанс за финал. А най-много боли за Олимпиадата. Бях толкова близо до нормативите. Може би тук не трябваше да бягам 200 м. Натоварих се".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе