Извънредни новини

Иван Горанов се сбогува с Берое

Иван Горанов се сбогува с Берое

Стара Загора. Иван Горанов е третият офанзивен футболист след бразилеца Ронкато и алжиреца Амир Саюд, който се раздели с Берое.

„Ние бяхме подготвил нов договор за Горанов далеч преди да се случат тия неща с участието му в младежкия нациоанален отбор, но той сам поиска „да смени обстановката", това бяха точните му думи", поясни селекционерът на Берое Петър Хубчев след последния мач за годината на беройци. Според него и в бъдеще старозагорския тим нямало да държи насила футболисти независимо дали се казват Венци Христов, Каядо, Мартинс. Хубчев отказа да съобщи ще има ли още футболисти, които ще си тръгнат през зимната пауза. Той добави, че договорът на десния бек Здравко Илиев изтичал в края на годината, но въпреки това с него не били водени още разговори за съдбата му. Засега имало официално имало интерес само към един от звездите на Берое. Хубчев не уточни кой е, но изпълнителният директор на клуба Илко Русев призна преди това, че става дума за национала Венци Христов. Старшия на беройци не скри, че зимната селекция сега започвала, въпреки че вече бяха привлечени трима нови футболисти – Чипев, Мунин и Аясс. Треньорският щаб наблюдавал няколко играчи от български отбори и при благоприятно развитие на нещата се надявал да се присъединят към Берое.

Целият треньорски щаб на беройци заминава тази седмица за 10-ина дни на обмяна на опит в Германия, в бившия отбор на Хубчев Айнтрахт – Франкфурт, където продължава да живее семейството му.

Подготовката на старозагорския тим за пролетния сезон ще започне на 13 януари догодина и почти изцяло ще бъде в Стара Загора. Единственото изключение е участието Берое в международен турнир в Турция за една седмица в началото на февруари.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе