Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Български евродепутат: Кажете на младите истината за октомврийския преврат през 1917 г.

Български евродепутат: Кажете на младите истината за октомврийския преврат през 1917 г.

Евродепутатът Андрей Ковачев призова за образоване на младите хора за последиците от болшевишката революция и комунизма. В Европейския парламент в Страсбург по време на дебата в пленарната зала "Наследството от тоталитарната болшевишка революция от 1917" той заклейми и насаждането на носталгия в младежите за миналото време:

Единственият ефикасен инструмент никога повече да не се повтарят ужасите от миналото е образованието и запазването на паметта за това минало, заяви Конвачев.

Трябва да знаем какво се е случвало в 20-ти век, за да не го повтаряме. Не трябва да се манипулира историята, било то от ляво или от дясно. Това е наш дълг към младите поколения на Европа, но и към младите поколения на България - да знаем последните сто години колко жертви, колко ужаси донесоха както превратът в Петербург, така и Първата и Втората световна войни, комунистическата диктатура. Това нещо не трябва да бъде премълчавано. Заради това днес, свеждайки глава пред хилядите, милиони жертви на всички тотаритални идеологии казваме, че никога повече младите не трябва да бъдат примамвани от политически играчи, които сега предлагат лесни решения на трудни проблеми. Наш дълг е да не се допусне това, апелира Ковачев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе