Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ново 5: Искат Радев да сложи Виденов за премиер

Ново 5: Искат Радев да сложи Виденов за премиер

"Само Жан Виденов е достоен за министър-председател. Всички останали са крадци и мутри". Това заявяват в своя позиция от Движение "Че Гевара" и Съюза на комунистите в България. Те са категорични, че страната ни има нужда от примера и честността на Виденов.

 „Всички останали са крадци и мутри! Ако искате в политиката да има морал и да бъдат изхвърлени всички соросоиди и приватизатори, нека си спомним, че има един кристално чист човек. Това е Жан Виденов! България има нужда от него! България има нужда от Жан Виденов!”, смятат от „Че Гевара”.

„Призоваваме Румен Радев и всички политически сили да подкрепят тази кандидатура и да предложат на Жан Виденов да бъде гарант за националния мир, като го поканят за следващия министър-председател”, се казва още в прессъобщението на комунистите.

Жан Виденов бе премиер на България през 1995-1997 г. Управлението му беше белязано с незапомнена зърнена криза, опашки за хляб, фалити на банки, хиперинфлация и невиждани протести, завършили със сваляне на кабинета му. Мнозина българи още помнят онази зима, станала известна като Жанвиденовата. Тогава един долар се разменяше за 3000 стари лева. Парите се обезценяваха с часове. Хиляди излязоха по улиците и издигнаха барикади.

След това Виденов се отказа от политиката и стана университетски преподавател в Пловдив. Той отказва всякаква публичност. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе