Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Искат оставката на Иво Христов, той се извини

Искат оставката на Иво Христов, той се извини

Депутати от ГЕРБ поискаха оставката на Иво Христов от БСП заради обидата "дебили", която той изрече вчера в Раднево. Изказването му беше по повод дипломатическия гаф на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова за спасяването на българските евреи. Вчера Христов коментира, че "80% от българите са дебилни и не могат да се подписват", затова такива скандали работят идеално.

От парламентарната трибуна Тома Биков от ГЕРБ осъди остро думите на Христов и ги обяви за символ на безродие и презрение към българския народ.

Малко по-късно депутатът от БСП се извини за обидните си изказвания. "Във връзка със създалата се ситуация и тръгналите спекулации за някои мои думи изказвания в срещи с обществеността в град Раднево, заявявам, че поднаям своите извинения към всички тези, които са били засегнати от едни или други мои непремерени изказвания", каза Христов пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Конкретното изречение е извадено от контекста тенденциозно и широко цитирано умишлено. Пореден пример за целенасочена, злонамерена и агресивна пропаганда. "Дебилен" e медицински термин, използван и като художествен похват, но очевидно е интерпретиран неправилно. Целта на тази операция е да измести дебата от реалния към измислен проблем. А реалният проблем е оскверняването на Паметника на Съветската армия, което е в грубо противоречие с международноправни задължения, по които Република България е страна", се казва във Фейсбук статус на официалния профил на депутата от снощи, след като той премахна видеото със скандалното изказване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе