Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП Искър иска службите да подхванат Местан

БСП Искър иска службите да подхванат Местан

БСП район Искър иска службите да подхванат действията на Лютви Местан, който бе изгонен от ДПС в края на декември. Това става ясно от тяхна декларация, разпространена в медиите. В нея се подкрепят тезите, изказани от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

Ето какво пише още в декларацията, приета на заседание на ИБ на РС на БСП Искър на 5 януари: 

"1. БСП район Искър настоява компетентните органи веднага да се заемат с действията на бившия лидер на ДПС в турското посолство и извън него, както и с дейността на всички вътрешни и външни фактори, работещи на територията на България за идеите и политиката на турския османизъм, имащи крайна цел реституция на турското робство в България и на Балканите.

2. Правителството на Четворната коалиция в лицето на Външно министерство да разгледа поведението и действията на посланика на Република Турция у нас. При доказателства за намеса във вътрешните работи на България и в политическия живот на страната, кабинетът да предприеме съответните мерки, включително и отзоваване на дипломата.

3. Българските власти да прекратят толерантното отношение на управляващите, както към опитите за създаване на екстремистка ислямска партия, така и към липсата на елементарен контрол срещу нахлуването на големи групи мъже без документи и с подчертано ислямско вероизповедание на територията на България, представящи се за бежанци покрай действително бягащите от войната хора.

4. Призоваваме ПГ на БСП да прочете декларация в парламента против гореспоменатите намерения и действия на турското правителство и неговите дипломатически мисии у нас, нарушаващи международното право.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе