Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бизнесът иска спиране на поправения закон за горивата

Бизнесът иска спиране на поправения закон за горивата

Представителите на бизнеса са апелирали към Народното събрание за спиране на влизането на т.нар. закон за горивата. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов след срещата си с ръководствата и представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Българската минно-геоложка камара, Камара на строителите в България, Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива, Асоциация на българските частни пристанища и "Поддържане чистотата на морските води" АД.

Икономическият министър обясни, че всички участници в срещата са били на мнение, че трябва да има закон и търговците на горива да се регистрират, но трябва да се коригират някои текстове в закона. "Това, което казаха всички, беше, че колкото по-бързо започнем работа, толкова по-бързо ще имаме закон", добави Караниколов. Той съобщи, че утре всички заинтересовани страни ще бъдат на заседанието на водещата комисия в Народното събрание. Тогава те ще отправят и конкретните предложения за корекция на текстове от закона.

И днешната срещата е била инициирана от Министерството на икономиката поради спорните въпроси в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, уточни Емил Караниколов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе