Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радев иска помощ от Израел за водната криза

Радев иска помощ от Израел за водната криза

Водната криза в няколко български града е била обсъдена между президентите Румен Радев и Реувен Ривлин, които проведоха среща в Йерусалим. Радев е на посещение в Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста, съобщиха от пресслужбата на президента.

Радев изразил интереса на страната ни към опита на Израел в използването и опазването на водните ресурси. Президентът Ривлин коментира постиженията на Израел в тази сфера и изрази готовност експерти от Израел да помогнат на България.

Водната криза в България е била сред темите на срещата на президента Румен Радев и с председателя на Кнесета Юли-Йоел Еделщайн, а в сряда българският държавен глава ще посети компанията, която управлява водните ресурси и отпадъците на Йерусалим.

На срещата на двамата президенети са били обсъдени още партньорство в иновациите и сигурността. Радев изразил надежда, че в скоро време ще бъде проведено третото съвместно заседание на правителствата на двете държави, на което да бъдат определени конкретни проекти от взаимен интерес.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе