Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС иска парламентарни избори след президентските

ДПС иска парламентарни избори след президентските

ДПС поиска предсрочни парламентарни избори след президентските. Това изтъкна председателят на партията Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна. По думите му, стабилността сега е формална заради наличието на антиевропейски и деструктивни елементи в управлението.

"Ще спомогнем да бъде избран за президент онзи, който най-много спомага за националния интерес. Единство и стабилност са целите ни и ние внимателно ще преценим кандидатите за президент, за да помогнем за избора на този, който изповядва тези ценности", посочи Карадайъ в политическа декларация на партията.

Той настоя за единна европейска позиция срещу тези, които се опитват да нарушат европейските норми. "Европейска армия с единно командване на НАТО ще увеличи нашият капацитет", каза още Карадайъ.

Според ДПС трябва да се съсредоточим върху политики, които ще увеличат стандарта на живота ни и ще спрат икономическата миграция.

И Карадайъ настоя за честни и прозрачни изброи, за да се възстанови доверието в българския президент. И призова всички национално отговорни партии да изберат президент на всички български граждани, което означава да заложат на надпартиен канадидат, а след това стабилно и хомогенно общество да излъчи стабилно правителство.

Словото си той започна с цитат на почетния председател Ахмед Доган: „Всичко е във всичко". И го завърши с призива: „Ако кризата е предпоставка за развитие на нетолерантността, то ние сме призвани да наложим толерантността".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе