Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС иска оставката на висш кадър на ГЕРБ

ДПС иска оставката на висш кадър на ГЕРБ

ДПС поиска оставката на председателя на Комисията по правата на човека в Народното събрание Красимир Велчев.

Причината е ксенофобският му език по време на дебатите на закона за реабилитацията на репресираните лица, внесен от депутатите на движението.

"Ние ще дадем шанс на ГЕРБ", уточни лидерът на ДПС по повод на това дали ще внасят оставката. По думите му ДПС оставя на управляващата партия инициативата в това отношение.

"Ние даваме шанс на ГЕРБ да покажат кои са - стенограмата е факт, всеки може да я вземе и да я прочете, включително и ГЕРБ, независимо дали са били в зала", каза лидерът на партията.

"Излязъл на протест и станала злополука", цитира думите на Велчев Карадайъ. "На мирни протести репресираните органи на държавата да стрелят по хората и ние да го обявяваме за злополука, явно нещо не е наред", възмути се лидерът на ДПС по адрес на депутата от ГЕРБ.

"Точно тази комисия не може да бъде водена от лице, което загърбва европейските ценности. Това е безподобен цинизъм!", заяви Карадайъ.

По цинизъм Карадайъ го сравни с друг - "демографските въпроси да са поверени на изявен ксенофоб". ГЕРБ има възможност да покаже, че не са клишета споделянето на европейските ценности, в противен случай маските падат и се показва истинското лице на герб. И европейската риторика е присвоена за целите на национализма.

Ние даваме шанс на ГЕРБ да покажат кои са - стенограмата е факт, всеки може да я вземе и да я прочете, включително и ГЕРБ, независимо дали са били в зала.

Когато правиш едно и също, се получава един и същи резултат", заключи Йордан Цонев в отговор на въпроса дали това правителство също няма да изкара до края на мандата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе