Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДСБ иска оставката на проф.Танев

ДСБ иска оставката на проф.Танев

ДСБ иска оставката на министъра на образованието Тодор Танев. Това обяви проф. Даниел Вълчев пред БНТ, като по думите му решението е взето в петък на партиен на заседание на националното ръководство на партията.

Той коментира идеята на ДСБ за оттегляне на политическото доверие от министъра на образованието проф.Танев, на което е възразил, защото е редно, когато искаш да престанеш да подкрепяш един човек, поне да го поканиш и изслушаш. Колкото до Христо Иванов – никой не му е искал оставката, заяви Даниел Вълчев.

"Според мен това, което Реформаторският блок пропусна да направи е ние да дадем оценка на нашето едногодишно участие във властта, това, че част от колегите не го искат този разговор, аз, честно казано, не го разбирам", каза Вълчев.

Той изрази собствената си позиция за работата му, като подчерта, че за една година Министерство на правосъдието не е внесло нито един законопроект. И припомни, че имаме много работа по процесуалните закони. Колкото до конституционните промени, Вълчев поясни, че аргументите "това е първа стъпка по пътя към съдебната реформа" се използват за четвърти път сле трите промени в основния закон от 2000 г. насам. И изрази надежда колегите му от Министерство на правосъдието да са готови с по-сериозни промени, защото има твърде много области, в които трябва да бъдат извършени такива.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе