Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ иска оставка на червения депутат Иво Христов

ГЕРБ иска оставка на червения депутат Иво Христов

Младежката организация на ГЕРБ настоява за оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов, съобщи на пресконференция председателят на организацията Георг Георгиев, цитиран от Дарик.

Причината е изказването на Христов по-рано днес, в което нарече българското общество "инфантилно".

Кратко след като българите бяха определени на 80% като дебили, днес проф. Иво Христов ги нарече в ефира на национална медия „инфантилно българско население“, обясни Георгиев.

Георгиев, който е и зам.-външен министър заяви, че Христов няма моралното и политическо право да представлява народа в Народното събрание.

"Като млади хора, като интелигентни хора, които не се разпознават нито като дебили, нито като инфантили. Смятаме, че проф. Иво Христов няма нито моралното, нито каквото и да е друго право да представлява българския народ в Народното събрание и трябва да подаде оставка", заяви Георгиев.

Той е категоричен, че неговата оставка е закъснял акт и такава обида не може да бъде подмината.

Георгиев се обърна и към соцлидерката Корнелия Нинова. "Искаме да попитаме и г-жа Корнелия Нинова подкрепя ли тези думи, стои ли партията й зад тези думи на Христов", запита Георгиев.

Той се възмути и от факта, че Христов е университетски преподавател, но въпреки това характеризира българското общество по този грозен начин.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе