Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Сидеров иска да задължим Македония да не присвоява българската история

Сидеров иска да задължим Македония да не присвоява българската история

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров съобщи пред журналисти пред сградата на министерския съвет днес, че предлага в анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република Македония да се разпише, че Македония се въздържа от всякакви спекулации и опити за присвояване на исторически събития или личности от българската история. В противен случай България би преосмислила подкрепата си за ЕС, допълни Сидеров.

Сидеров отбеляза в отговор на въпрос, че още вчера БСП, по чиято инициатива се свика заседанието на НС, е трябвало да бъде готова с предложения за промени в Кодекса за застраховането, за да се предотвратят бъдещи подобни пирамиди. Той попита защо да няма държавно застраховане, където да са задължителните застраховки.

Във връзка с проверките за шума по морето, Сидеров отново повтори, че функциите на вицепремиера не са да бъде "старшина или началник на местни структури на определени министерство, а да координира работата между ведомствата, без да се меси през главата на определени министри и да командва техни служители". Лидерът на "Атака" заяви, че не цели "взривяване на коалицията", а да се нормализират отношенията в нея и тя да се заздрави.

В отговор на въпрос за предстоящите евроизбори, Сидеров каза, че все още няма отговор от председателя на НФСБ Валери Симеонов дали ще участва в коалицията. Според Сидеров това говорило, че Симеонов вероятно имал други планове. Сидеров заяви, че е "за" "Обединени патриоти" да се явят заедно на предстоящите избори. Попитан дали би станал евродепутат, лидерът на "Атака" каза, че ще помисли по въпроса.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе