Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ИБ на БСП иска Елена Йончева за водач на листата

ИБ на БСП иска Елена Йончева за водач на листата

Изпълнителното бюро на партията ще предложи Елена Йончева за водач на листата за евроизборите, съобщи в интервю за бТВ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

„Предстои един изключително интересен пленум – бюджетът за 2019 г., планът за работа на пленума и водач на листата ни за Европейски парламент“, коментира той.

„Изпълнителното бюро ще влезе на Национален съвет единодушно с предложението за Елена Йончева“, заяви Добрев. Той посочи, че много са причините да бъде избрана Йончева.

„От проведени 293 конференции до този момент тя има 266 номинации – т.е. тя е припозната в огромна част от партията. С Елена Йончева ние търсим разширяване на влиянието. Тя е един изключително лоялен, коректен човек и флагман на борбата с корупцията в България“, обясни Кирил Добрев.

Зам.-председателят на БСП обяви, че освен Елена Йончева, много гласове са имали и Сергей Станишев, Деница Златева, проф. Румен Гечев, Петър Курумбашев и Момчил Неков. „Оформя се една челна петица, ако мога така да кажа“, коментира Добрев.

По думите му европейските избори са елемент от спечелването на местните избори. „Елена Йончева е човек, който се подкрепя от цялото общество. Не очаквам след този избор да има сърдити физиономии“, заяви той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе