Извънредни новини

Инфарктен мач класира "Лудогорец"

Инфарктен мач класира

София. С равен резултат 3:3 завърши инфарктната среща между "Лудогорец" и "Лацио" в мач реванш от 1/16-финалите на турнира Лига Европа. Двубоят се игра на стадион „Васил Левски" в София пред рекордните 30 000 зрители.

В 88-мата драматична минута стадиона "Васил Левски" бе вече в зелено, след като Роман Безяк бе точен и изравни изключително драматичния мач.

Срещата започна кошмарно, след като още в първата минута "Лацио" поведе над "Лудогорец" с 1:0. Футболистът на италианския отбор се възползва по най-добрия начин и след мощен пробив успя да се разпише. В 10-ата минута Роман Безяк отправи топовен шут, който премина встрани от вратата.

В 14-ата минута Марселиньо пропусна да изравни, заставайки сам срещу вратаря. Бразилецът пробва да прехвърли Маркети, но опитът му се оказа неуспешен. Четири минути по-късно техничният полузащитник отново пробва късмета си, но и този път не сполучи, като силният му изстрел профуча на сантиметри от левия стълб.

В 54-ата минута Переа отбеляза втори гол. След бърза контраатака футболисът на гостите бе изведен от Онази сам срещу  Стоянов и не сбърка за 0:2. В 65-ата минута само късметът попречи на Лудогорец да се върне в мача. Безяк стреля, но топката срещна страничната греда.

Две минути по-късно словенецът взриви трибуните с дежурното си попадение в Европа. Нападателят на "орлите" се разписа с удар по диагонала.

В 78-ата минута Христо Златински изравни след удар отдалеч, като попадението падна с помощта на стража на Лацио, който не се намеси по най-добрия начин.

В 82-ата минута Мирослав Клозе вкара за 2:3 след добавка.

Първият двубой в Рим завърши 1:0 в полза на българския шампион.

Полицията изгони над 200 фена на "Лацио", след като напрежението на стадиона ескалира. Феновете прескачаха оградите и силите на реда се намесиха. Малко по-късно страстите се успокоиха.

Волейболни легенди и депутати чeститят на Домусчиев

Волейболните легенди на България Любо Ганев и Димитър Златанов бяха сред първите, които честитиха на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев. С бизнесмена се здрависаха бившият заместник финансов министър в кабинета „Борисов" Влади Горанов и бившият министър на транспорта Ивайло Московски.

"Тази победа е за цяла България", радваше се за тях президентът на "Славия" Венци Стефанов.

Любо Ганев сподели за "Стандарт", че е готов да се разплаче, след като вижда толкова пълен стадиона.

Боби Михайлов: Българският футбол е жив

Президентът на БФС Боби Михайлов бе изключително доволен след класирането на "Лудогорец" за осмина финалите в Лига Европа.

"Всичко беше уникално, страхотна атмосфера, отбоорът заслужи всяко едно ръкопляскане от трибуните. Публиката оказа влияние върху мача. Отдавна не е имало такава атмосфера на националния стадион", каза Боби.

Той призна, че успехът на разградчани е много голяма крачка за българския футбол.
„Изключителна емоция, просто мога да кажа, че българският футбол е жив", завърши Михайлов.

Господарите донесли късмет на голмайстора

"Господарите на ефира" носят късмет, обясни авторът на втория гол Христо Златински. Той бил пресрещнат днес пред хотела от екип на известното предаване и обещал да им облече фланелката, ако бият над "Лацио".

Ицо изпълни обещанието си. "Просто шутирах и видях, че съдията посочи центъра", призна си халфът.

Стойчо Стоев: Голът на Безяк ни даде импулса

"Голът на Безяк ни даде импулса, че можем да обърнем резултата. Получи се", заяви след мача треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев.

"Важното е, че момчетата показаха този характер, който е нужен в такива европейските мачове. Показаха, че когато не се стряскаш срещу такъв съперник, при този резултат, може и да успееш", с гордост призна Стоев.

"Първата ми мечта беше да отстраним Лацио. Сбъдна се. Сега нека се порадваме", допълни той.

"Публиката беше страхотна. Благодаря им. Видя се, че първо сме българи и след това сме Лудогорец", призна Стойчо.

Едоардо Рея: Заслужавахме нещо повече

Треньорът на Лацио Едоардо Рея не скри разочарованието си след мача. "Да дойдеш тук, да вкараш три гола и да си тръгнеш с наведена глава не е приятно. Заслужавахме нещо повече. Започнахме мача много добре. Вкарахме ранен гол. След това играхме на ниво и поведохме с 2:0. Не мисля, че след този аванс сме се отпуснали. Продължихме да пресираме добре. Може би спряхме да правим опасни контраатаки, но бяхме концентрирани. Дори след като ни изравниха, бързо стигнахме до 3:2 в наша полза. Не мисля, че при 2:0 футболистите вече са си помислили, че сме се класирали. Допуснахме две грешки и ни вкараха два пъти. При третия гол се получи дълга топка, несигурно действие в защита, вместо да изчистим, позволихме на футболиста от българския отбор да играе с топката и да вкара. Не искам да обвинявам никого, но мисля, че съдиите подминаха някои нарушения срещу нас. Не знам поради каква причина. Разочароващо е, че си отиваме от този турнир след такъв мач", призна Рея.

"И в двете срещи нямахме много късмет. В първия мач вратарят спаси всичко, включително и дузпа. Имахме и греда. Тук мачът беше наш, но го загубихме. Явно ни е било писано да стигнем само дотук в турнира", допълни той.

Мечтите ни стигат до финал, заяви Влади Стоянов

Мечтите ни са много големи и те стигат чак до финала в Лига Европа. Това заяви ухиленият до уши вратар на "Лудогорец", Владо Стоянов след успеха над "Лацио". Самочувствието ни става все по-голямо, това бе един луд мач, в който ние излязохме победители. Имахме известна доза късмет, но това не трябва да омаловажава нашия успех", каза Стоянов.

Стражът благодари на феновете, изпълнили националния стадион „Огромно благодаря на всички, които дойдоха да викат за нас, без тяхната подкрепа нямаше да можем да стигнем до обрат в мача. Надявам се и срещу Валенсия стадионът да бъде поне толкова пълен", завърши Стоянов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе