Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Илия Царски потроши кола на съперник

Илия Царски потроши кола на съперник

Бургас. Пилотът Илия Царски потроши с ритници личния автомобил на опонента си Пламен Камбуров, след като бе дисквалифициран в последния кръг на ралито "Писта Бургас". В неделя той катастрофира зрелищно, забивайки се в билборд и съдиите го изключиха от състезанието. Камбуров успя да вдигне купата, но радостта му бе кратка.

След като спортните инспектори разгледаха снимки от катастрофата, решиха да накажат и двамата за неспортсменско поведение, защото са се удряли един друг на трасето. За победител бе обявен Константин Маршавелов. Драмата обаче се премести в бокса. Камбуров подава сигнал в полицията, че 45-годишният Царски е счупил задния ляв стоп и е разкъсал предния ляв калник на личното му БМВ. По данни на собственика стойността на щетата е в размер на около 1500 лв. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В същото време спортният трибунал към БФА отмени наказанието на Крум Дончев и му върна победата в рали "Сливен". След консултация с техническата комисия на ФИА е станало ясно, че подобренията, които е направил по новия си автомобил Форд Фиеста - допълнително обдухване на спирачните апарати, отговарят на регламента.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе