Извънредни новини

Хубчев: Шапка свалям на моите момчета

Хубчев: Шапка свалям на моите момчета

Стара Загора. Наставникът на Берое Петър Хубчев похвали своите играчи въпреки поражението с 2:3 от Литекс в мача от поредния кръг на А група.

Ловчанлии счупиха каръка, който ги преследва вече толкова години стадиона под Аязмото и след 11 сушави години се поздравиха с успеха. Те поведоха още в 5-та след отлично изпълнен фаул от Петър Златинов. Беройци успяха да изравнят чрез Венци Христов в 27-та минута, който използва суетнето между вратаря Алексндров и централните защитници, открадна спорната топкат и от съвсем малък ъгъл успя да отбележи. Постепенно играчите на Литекс взеха превес и още преди почивката поведоха отново с гол на Симеон Славчев. През второто полувреме отново той увеличи преднината на 3:1, а гостите пропуснаха още няколко много изгодни възможности да нокаутират домакините. След влизането на Елио Мартинс и Иван Горанов беройци се вдигнаха на щурм в последните 15-минути, но успяха да върнат само един гол чрез Мартинс.

"Предвид създалата се ситуация преди мача шапка им свалям на моите момчетата, те се опитаха да дадат всичко от себе си и ние няма до позволи за бъдат обвинявани в липса на характер и сърце", похвали за пореден път играчите си селекционерът Петър Хубчев.

Той се оправда с контузиите, които продължавали да мъчат отбора. Елио Мартинс бил готов да играе 10-15 минути, Георги Костадинов тренирал леко, но не бил готов да още, а Костадин Стоянов се нуждаел от още една седмица за възстановяване. Контузията на алжиреца Амир Саюд пък била истинска загадка, която само специалистите можели да разгадаят. „Не е за вярване, минаха 40 дни, а той не е готов да играе", припомни Хубчев.

„Победихме заслужено, футболистите се раздахоха докрай, малко потреперихме накрая, макар че можехме да решим мача преди това, имахме чудесни контри, но последния пас не се получи", каза доволен след мача пък старши треньорът на Литекс Златомир Загорчич.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе