Извънредни новини

Венци Христов: Няма да е същото, ако остана в Берое

Венци Христов: Няма да е същото, ако остана в Берое

Стара Загора. Сагата с трансфера на звездата на Берое Венци Христов в ЦСКА не се разплете и след очакваната контролата между двата отбора в събота. Около 5 хил. зажаднели за футбол на живо фенове се изсипаха на стадиона под Аязмото. Интересът бе подсилен и от свободния вход на домакините.

И двамата селекционери категорично отказаха да коментират зациклилите преговори между двата клуба. „Дайте да говорим нещо по-сериозно...", така старшият на старозагорския тим Петър Хубчев отговори на предварителните очаквания, че едва ли не Венци щял да играе по едно полувреме за двата отбора и те ще си стиснат ръцете. „Моля ви нека не коментираме Венци...", заяви пък Стойчо Младенов, но призна, че на армейците наистина им липсва чист център-нападател и не случайно днес пробвали Косоко, въпреки че това не е титуларния му пост. Селекционерът на червените още веднъж потвърди, че финанасовото положение на ЦСКА не е цъфтящо, но те все още се надявали да продадат някой футболист. „Има разговори по телефони с мениджъри, с клубове, но на този етап няма конкретна оферта", призна със съжаление Младенов.

За разлика от двамата наставници самият Венцислав Христов охотно коментира създалата се ситуация, от която очевидно ще пострада най-много самият той. „Няма да бъда разочарован, ако остана в Берое, но няма да е същото", призна чистосърдечно острието на старозагорския тим. Той обаче увери, че ако все пак трансферът на се осъществи, което вече е почти сигурно, като професионалист щял да направи всичко, за да бъде в кондиция. Трийсетте минута на терена, които му отпусна Хубчев, в мача с армейците обаче подсказаха, че няма да му е лесно да преодолее разочароавнието. Венци бе последния защитник на любимия си ЦСКА", гневеха се част от феновете, който въпреки това го посрещнаха и изпратиха със със скандирания и аплаузи. Хубчев пък оправда бледото му представяне с доскорошна контузия.

Иначе самият мач между беройци бе равностоен, дори с лек превес на домакините през първата част. Но домакините направиха куп пропуски, включително и дузпа, която пропиля Елиаш. За сметка на това едно воле с левачкатта на Мартин Петров след пас по конец на сърбина Милосавлевич, донесе победата на армейците.

Отборът на ЦСКА записа победа с 1:0 над Берое в контролната среща в Стара Загора.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе