Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ към БСП: Не очакваме много от хората, които три пъти фалираха държавата

ГЕРБ към БСП: Не очакваме много от хората, които три пъти фалираха държавата

Слаби са съветниците на Корнелия Нинова, но не очаквам много от хората, които три пъти фалираха българската държава. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Иванов по време на брифинг в Народното събрание.

„Днешната ни кратка но съдържателна пресконференция ще бъде в отговор на дадената по-рано от БСП. Не очаквам много от хората, които успяха на три пъти да фалират българската държава, да изядат спестяванията на хората, да познават основите на икономическата теория и фискалните политики. Именно за това искам да обясня на БСП и техните специалисти и на г-жа Корнелия Нинова как се формират повечето приходи в бюджета", каза той и уточни, че повечето приходи са резултат от изсветляването на икономиката.

Той обърна внимание на добрата работа на правителството срещу контрабандата и по-големия БВП, следствие на създадени устойчиви условия за растеж. Иванов уточни, че две рейтингови агенции са отчели висок рейтинг на страната ни заради устойчивата политика, водена в сферата на доходите.

„Слаби съветници има г-жа Нинова. Те даже един път я бяха подвели, като каза, че 5% плаща бизнесът в България. Не е така 15% плаща бизнесът в България", обясни Александър Иванов. „Икономиката расте с 4% средно вече няколко години подред. Средносрочната бюджетна прогноза внесена от Министерство на финансите, Министерски съвет в Народното събрание вчера доказа, че тази предвидимост и този ръст на икономиката ще ги има и следващите няколко години, въпреки приказките на БСП. Това явно много изнервя нашите политически опоненти. Те стават все по-сдържани, все по-крайни в неистините, които говорят. Политическото им говорене не трябва да залита в такива крайности и да съдържа неистини", допълни Иванов. Той даде пример с последните местни избори и уточни, че от 2000 гласоподаватели БСП са получили 50 гласа. „Този шамар явно още отеква в ушите на БСП", допълни още депутатът от ГЕРБ.

Бюджетът на БСП няма да доведе до нищо, когато авторите му са същите, които родиха мъртвосъздадените вотове на недоверие и прословутото книжле (бел. ред. "Визия за България") в червена обвивка, каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. „Когато г-жа Нинова пише алтернативен бюджет, я моля да не напише същото нещо, което пишат в тази глупост „Визия за България", където почнаха да го слагат по таблата за некролозите. Напъните на цялата парламентарната група на БСП да обикаля страната и да се среща с пет човека, служебно извикани да се явят там, не доведоха до нищо", каза той.

Според него алтернативният бюджет няма да доведе до нищо, когато експертизата, която го пише е същата, която е родила три мъртво-създадени вота на недоверие с глупави мотиви без никакво експертно съдържание. „Не на последно място, същата тази експертиза, която роди прословутото книжле с червена обвивка. Не мога да го нарека „Визия за България", заяви още Манев.

Корнелия Нинова не може да дава морални оценки, когато в нейната парламентарна група се намира Манол Генов, каза още депутатът. Според Манев морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал.

По отношение на казаното от Нинова, че ГЕРБ „хвърлят на кучетата" малкия коалиционен партньор, депутатът от ГЕРБ заяви, че ГЕРБ е последователна. „Всеки, който наруши закона получава своето място. Няма такива „свещени крави" в отношенията на ГЕРБ. Всеки, който направи грешка си заема полагаемото място", каза Манов. Той призова БСП да вземат пример от ГЕРБ и да си изчистят собствената къща.

Политиките ни по доходите са ефективни, а не празни приказки на събрали се Петко и още трима да обясняват визии - блянове и мокри сънища за данъците, категоричен бе Александър Иванов. „За догодина 20 % повече във фонд работна заплата за учителите, за тези, които формират съзнанието на най-младите. Помните, че миналата година с успешните политики на правителството 20 хил. деца се върнаха в училище", каза още Иванов. По думите му 10 % повече ще има за всички заети в бюджетния сектор.

По отношение на данъчната политика, депутатът от ГЕРБ заяви: „Данъчната политика и доброто послание към инвеститорите идва от това тя да бъде прогнозируема и предвидима, а не със стряскащи призиви за национализация", допълни Иванов и уточни, че ако някой инвеститор прочете „Визия за България" ще запали с 200 км/ч, но не към България.

„Създадените условия за повишаване на производителността на нашата икономика и успешните политики наистина явно изнервят БСП. Моля ви, колеги, обръщам се с призив към вас – решете проблемите във вашата къщичка, не пренасяйте вашите проблеми в къщата на държавата. Оставете хората да работят, оставете ги на спокойствие", обърна се към БСП Иванов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе