Извънредни новини

Хърватия празнува триумфа до зори

Хърватия празнува триумфа до зори

Победата на Хърватия с 1:0 над Испания стана повод за национален празник и купони до зори в балканската страна. Навиячите, които се бяха събрали да гледат двубоя на пред големи екрани на площадите в градовете, останаха да празнуват успеха цяла нощ. Централните улици в Загреб, Дубровник, Сплит и Риека бяха задръстени от купонджии, облечени в национални фланелки. Еуфорията обхвана и интернет, а героят Иван Перишич стана хит номер едно. Куп спортни звезди се скъсаха да хвалят нападателя на "Интер".

"Хърватия вече не е изненадата на турнира! Невероятно поколение! Овации за Перишич", коментира в "Туитър" световният шампион с Бразилия Леонардо. "Страшен гол, Перишич!", отчете се Борис Бекер. Франция може отдавна да не е монархия, но играчите на Анте Чачич бяха третирани като истински крале след подвига. Футболистите се щракнаха с куп фенове в бара на хотела, в който се настаниха за срещата.

При прибирането си в базата в Довил, в която са отседнали, играчите бяха посрещнати с шпалир, организиран от персонала на хотела. Служителите аплодираха завърналите се герои. Селекцията получи аплодисменти и от медиите в родината си, които се точат за краен успех в турнира. В сайта на УЕФА бе публикуван анализ, който изрежда пет причини за победа на балканците. От официалния "Туитър" профил на футболния съюз в страната веднага постнаха линк към материала, което само показва големите им амбиции.

Спряха 32 ултраси в опит за нова атака

Мачът между Хърватия и Испания бе сред малкото, които ще се запомнят със случилото се на терена, а не извън него. Срещата се размина без хулигански изцепки, въпреки че и над нея надвисна сянката на вандалите. Група от 32 ултраси, които бяха сред побойниците на мача с Чехия, се пробвали да влязат на трибуните за срещата с Испания. За щастие властите този път били нащрек и спипали хулиганите, които смятали да атакуват главния съдия на двубоя Бьорн Куйперс. Лошата новина е, че престъпниците, които опорочиха двубоя с чехите, продължават да се разхождат на свобода, въпреки че повечето бяха идентифицирани от хърватските власти.

Полицията във Франция нямала намерение да ги гони, информират медиите в балканската страна. Според тях всичко е оставено в ръцете на хърватските органи на реда, които ще трябва да се оправят сами с ултрасите. Планът на властите е да затегне контрола на границите и да спипа побойниците при влизането им в родината. В мача с Чехия навиячите сътвориха куп поразии. Освен че се биха един с друг, те прекратиха мача за няколко минути заради множеството факли и бомбички, с които задръстиха терена.

Футболните съпруги превзеха

мрежата след триумфа. Половинките на Иван Перишич и Никола Калинич - Йосипа и Ваня, станаха хит в интернет с клипче на дивата им радост. Двете красавици се снимаха, докато танцуват, а минаващите фенове веднага ги наобиколиха. Видеото събра над 25 хиляди гледания само за няколко часа. Семействата са в изключително близки отношения, а профилите им в "Инстаграм" са пълни с общи снимки. Гаджето на Матео Ковачич, Изабела Андриянич, също се отчете в мрежата. Хубавицата си направи селфи в компанията на Франка Бателич, която е половинка на защитника Ведран Чорлука.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе