Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Хамилтън пръв на тренировките в Баку

Хамилтън пръв на тренировките в Баку

Люис Хамилтън постигна най-добро време в първите две свободни тренировки за Гран при на Европа в Баку. За първи път прекрасната столица на Азербайджан е домакин на състезание във Формула 1.

Пилотът на "Мерцедес" смаза тотално конкуренцията с време от 1:44.223 мин. Британецът бе по-бърз от съотборника си Нико Розберг с 0,690 сек. Трето време даде Валтери Ботас от "Уилямс". Четвърти се нареди пилотът на "Макларън" Фернандо Алонсо. Състезателите на "Ферари" Себастиан Фетел и Кими Райконен завършиха съответно 8-и и 13-и.

По-интересно обаче бяха проблемите, които пилотите имаха по време на двете тренировки. Розберг се сблъска със сериозен технически проблем, заради което му се наложи да спре по средата на пистата. Поради това самата втора сесия за него приключи 20-ина минути по-рано. И в двете тренировки пилотите имаха затруднения с влизането в завоите, тъй като самата писта е доста бърза. Бордюрите се оказаха голямо препятствие за много от тях. Пилотите бързо излизаха на пистата и вдигаха висока скорост и също толкова бързо започваха да допускат грешки. Ромен Грожан изпусна спирането за първия завой. Фетел също сбърка, както и Гутиерес, Сайнц, Маса, Верстапен, Палмър, Хамилтън, Алонсо. Себастиан Фетел пък освен проблема с блокираните губи на един от завоите се оплака и от Алонсо, че бил бавен. "Той бави движението, все едно кара автобус из Баку", изцепи се германецът на шега.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе