Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Хамилтън не изключи възможността да отиде във "Ферари"

Хамилтън не изключи възможността да отиде във

"За момента е много трудно да си представя, че мога да бъда някъде другаде. Но никога не казвай, никога" каза пилотът на "Мерцедес" и голямата звезда във Формула 1 Люис Хамилтън по повод спекулациите, че може някой ден да кара за "Ферари". "Това е моето семейство, тук израснах, но пък казвах същото, когато бях в Макларън. Смятам, че една от причините да искам да се преместя, беше нуждата да покажа как мога да постигна нещо и на друго място. Аз си го знаех, но трябваше да го докажа на всички останали. В момента не чувствам необходимост да бъда в друг отбор, и да спечеля титла с друг отбор, но – никога не казвай никога", повтори той.

Междувременно Хамилтън прави опити да насърчи Ф1 да инвестира в образование за млади пилоти. Според него в днешно време много деца не успяват да получат образование, защото жертват училището за сметка на пилотирането.

"Очевидно да спечелиш шампионат е велико, но надявам се да мога да работя с Жан Тод от ФИА, така че такива деца да получат образование. Дори да не си пробият път до Ф1 или да станат пилоти другаде, биха могли да станат инженери, например".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе