Извънредни новини

Гризман бил португалец

Гризман бил португалец

Голямата звезда на френския национален отбор Антоан Гризман всъщност бил португалец. Това разкри "Ла Паризиен" само ден преди големия финал на европейското първенство. В него Гризман и компания срещат именно Португалия на "Стад дьо Франс".

Дядото Амаро и бабата Каролина са били португалци. Всъщност пионери. През 1957 година те напускат Португалия и се заселват в Макон. Гризман е наследил футболния талант именно от дядо си. Той е бил играч на "Пасош". За съжаление на Антоан Амаро Лопес е починал, когато Гризман е бил на 1 годинка. Бабата на Антоан пък се е занимавала с много социална работа.

В същото време сестрата на Гризман - Мод, проговори за ужаса, който изпита при атентатите в Париж миналата есен. Тогава тя е била в зала "Батаклан", където около 100 души бяха убити. "В първия момент, когато чухме изстрели решихме това е част от концерта. Някаква изненада. Но после хората започнаха да крещят и ние разбрахме, че става нещо ужасяващо", призна Мод, която се е отървала като по чудо. "Веднага се хвърлихме на земята с моя годеник, за да избегнем куршумите. После комуникирахме само като си стискахме ръцете. Ако бяхме мръднали щяха да ни застрелят. Това се случи с няколко човека и беше просто стресиращо да виждаш как стрелят по хора, а ти да не мръднеш. До мен имаше мъж. Той мръдна съвсем леко и в следващия момент беше мъртъв. Всеки ден се боря с тази картина. Но тя винаги е пред лицето ми", допълва сестрата на Гризман.

"Най-лошото от всичко може би беше тишината. Имаше и такива отрязъци от време. Тогава не знаехме какво да направим. Предпочитах дори да чувам изстрели, тъй като можех да се ориентирам от къде идват", споделя още тя пред "Ню Йорк Таймс". "Помня още, че когато нахлуха специалните части аз си свалих обувките и започнах да тичам колкото сили имам. Излязохме навън и 15 минути вървяхме с несвяст с гаджето ми. Накрая той спря такси. Качихме се. Аз имах кръв навсякъде по дрехите, а таксиджията се ядоса много, тъй като съм щяла да изцапам седалките", разказва още тя. "Най-добрата терапия е моето семейство. Дано брат ми да успее и да спечели европейското", завършва сестрата на Антоан.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе