Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Гришо с нов треньор

Гришо с нов треньор

Ню Йорк. Австралиецът Роджър Рашид е новият треньор на тенис гордостта ни Григор Димитров. Българският тенисист обяви, че за момента двамата са постигнали споразумение в краткосрочен план, а крайната цел е подготовката за следващия сезон.

"Роджър и аз се съгласихме да прекараме известно време заедно в краткосрочен план, за да ми помогне в пътешествието напред към подготовката за 2014 г. Двамата очакваме с нетърпение да започне нашето сътрудничество", обяви Димитров на своята страница във Facebook.

Рашид, който е бивш професионален тенисист без сериозни успехи, е работил с доста от най-големите таланти в спорта. Между 2003 и 2007 г. 44-годишният австралиец с ливански корени тренираше бившия номер 1 Лейтън Хюит.

След това той подготвяше двама от бившите лидери в световната ранглиста при юношите. Между 2008 и 2011 г. Рашид тренираше французина Гаел Монфис, а от 2012 г. до тази година работеше с Жо-Вилфред Цонга.

Освен бивш тенисист, треньор по тенис и тенис коментатор 44-годишният Роджър Рашид е бивш състезател и треньор по австралийски футбол. Рекордното му класиране в световната ранглиста по тенис е 192-ото място.

Григор Димитров остана без треньор, след като напусна шведската тенис академия Good to Great, където се подготвяше от началото на сезона.

Повечето предположения бяха, че иска да бъде по-близо до своята приятелка Мария Шарапова, но той изтъкна други причини.

"Трябва да направиш промяна, когато усещаш, че нещата не са добре", коментира Димитров пред ATП.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе