Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Гришо чака своя скок в Космоса

Гришо чака своя скок в Космоса

Само двама български спортисти, а вероятно и българи въобще са познати на всеки един континент. Защо да се лъжем - освен с Григор Димитров и Димитър Бербатов не сме разпознаваеми с друго по света. И ако футболистът премина пика на кариерата си, то всички очакват тепърва от тенисиста чудеса. Влизане в Топ 10 на един от най-популярните спортове в света, защо не титла от Големия шлем. И превръщането на Гришо в бизнес марка тип "Дейвид Бекъм".

Играта му на корта върви нагоре, видно е през последните месеци. Спецовете го казват, също треньорите, мениджърите и съперниците - Гришо може да стане топкласа. Няма причина да се съмняваме в преценките им. Трябва му и малко шанс, и малко здраве, за да преодолее неприятните травми. Хасковлията е в идеалната възраст да направи първия скок, който отличава много добрите спортисти от най-добрите. Но пък и няма цялото време на света. Наистина големите звезди вече имаха поне една от мечтаните титли на 18-20-годишна възраст, че някои като Борис Бекер и на 17. Но хайде да не сравняваме едно бедно момче от България с таланти, които са подсигурени финансово от детската градина. Не само ние очакваме от Гришо сериозна титла. Големите акули вече надушиха друг талант на българина - да бъде звезда. Нашето момче има излъчването, сексапила, елегантността. Направи си перфектната реклама. Извинете, но сещате ли се за друг случай, в който най-добрите дами в даден спорт да се хванат за косите заради мъж! Е, Маша Шарапова и Серена Уилямс го направиха заради един българин! Всеки с топки между Видин и Ахтопол трябва да бъде горд. Да надуе малко перки, нищо че животът му няма да мръдне нагоре.

При Гришо рекламата обаче даде моментален ефект. Американски милиардери, основали заедно със самия Федерер мениджърска компания, оцениха, че в хасковлията има пари! Много пари! Стане ли топиграч, Димитров притежава всичко друго, което може да го направи спортна марка. Не маловажно - Григор намери и перфектната ракета носител. Преди почти 35 години руски космически кораб изстреля за първи път българин в космоса. Сега друг руски кораб може да изстреля Григор в орбитата на големите звезди. Няма какво да се лъжем - Маша Шарапова е перфектната ракета носител. Тя е безспорната спортистка номер едно в света на бизнеса. Доларите я заливат сами, ей така, сякаш без да си мърда пръста. И ако Гришо печели от връзката, няма нищо срамно и страшно. Самият Брад Пит призна, че покрай брака му с фамилия Полтроу, скочил рязко нагоре в Холивуд.

И нашето момче има най-добрите учители в бизнеса - Маша и Федерер, който от 1 януари се явява и нещо като негов началник. Пъзелът се нарежда перфектно, доколкото е възможно за един българин. Ако беше англичанин, немец или американец, Григор Димитров щеше да е и в момента с поне 10 пъти по-голяма банкова сметка от настоящата. Но всяко нещо с времето си. Нека стискаме палци за добра година на корта. 2014 година може да бъде преломната в живота на Гришо. И да не забравя за страната си, когато се изстреля, надяваме се, горе в космоса.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе