Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Григор: Титлата означава много за мен

Григор: Титлата означава много за мен

Стокхолм. Малко след като спечели първата в кариерата си титла от АТР българската и световна звезда в тениса Григор Димиров получи трофея лично от принц Даниел. На трибуните бяха принцеса Виктория - наследничката на трона на Швеция, както и малката им дъщеричка Естел, която в един момент изпрати няколко въздушни целувки на шампиона.

"Всички те бяха много мили. Радвам се, че имах възможността да ги срещна. След това, в малката стая, беше много приятна среща. Малката също беше там - голяма сладурана е. Моменти като тези определено ще ги запазиш завинаги", сподели с усмивка след финала Гришо.

Според него това определено бе един от най-добрите му мачове за годината, сподели след победата Димитров. "Това бе една от най-големите ми победи. Да спечелиш срещу Топ тенисист е страхотно усещане и помага на психиката ти. Знаеш, че можеш да се състезаваш срещу тези момчета и следващият път, когато играеш срещу тях, особено на турнири от Големия Шлем, ще бъдеш по-добре подготвен."

„Изключително съм радостен и обзет от емоции. Първата титла означава много за мен, а това, че я спечелих в Стокхолм, и Швеция като цяло, ме прави много щастлив. Никога не е лесно да играеш на финал срещу такъв тенисист, и да изоставаш със сет пасив, но съм щастлив, че всичко се разви благоприятно и грабнах трофея", коментира още Гришо. По време на финала той бе подкрепян от много българи, развяващи гордо българския трибагреник.

"Беше много мило да видя тези хора, дошли да ме подкрепят. Това означава много за мен. Щастлив съм, че за малка страна като България, тези неща ще бъдат чути и видяни, което според мен е важно. Но искам да благодаря и на още толкова много хора - на семейството ми, на приятелката ми, на екипа ми. Всички те много ме подкрепяха през цялата година и през всичките тези седмици, прекарани в тренировки. Никой не знае какво точно се случва зад сцената, но повярвайте ми, не е никак лесно", заяви Димитров.

На въпрос кога ще достигне до Топ 10, той отговори: "Не обичам да си поставям такива цели, всичко с времето си. Трябва да се върви стъпка по стъпка, а това е нещо, което осъзнах след спечелването на този турнир. Да, беше само от категорията АТР 250, но трябва да преминеш през много тенисисти и трябва да покажеш добър тенис. Пък каво да кажем на АТР 500 или Мастърси, да не говорим за Големия Шлем. Всичко с времето си, важно е да се работи по правилния начин и следващото нещо, което ще ти се случи, е да вдигнеш титлата на един от тези големи турнири и след това защо да не се прицелиш в нещо по-голямо", заяви Гришо.

Той не пропусна да коментира и работата с новия си треньор Роджър Рашийд. "Дори и да бях загубил днешния мач, най-важното нещо е, че се тествах на границите на възможностите си и се опитах да контролирам това, което мога. Излизаш на корта и се бориш докрай, но успехът ти не е гарантиран. Най-доброто нещо в тениса е, че имаш следващата седмица. Целта ми е да се стремя да стана по-добър и да тренирам здраво, а всичко останало един ден ще ти се отплати. С Роджър Рашийд сме се срещали в миналото и сега искахме да видим какво ще постигнем, ако работим по-постоянно. Моментът е подходящ, тъй като остават още два турнира, на които ще участвам до края на сезона. Времето ще покаже какво ще се случи в бъдеще", завърши Григор Димитров за сайта на АТР.

Малко след края на мача Гришо бе затрупан от поздравления:

"Уау, какъв специален момент!", написа приятелката му Мария Шарапова в профила си в Twitter.

Към поздравите се присъединиха бившият му треньор Патрик Муратоглу и шведите от академията "Good to Great": "Толкова съм щастлив за Григор Димитров. В кариерата си един тенисист минава през различни фази, това определено е една от тях", написа французинът, който въпреки че от дълго време вече не е негов треньор, все пак не спира да следи и коментира развитието на Григор Димитров.

"Браво, добра работа, поздравления за първата АТР титла. Съвсем заслужено, Григор Димитров и Роджър Рашийд", бе коментарът на шведите от "Good to Gread", които се обърнаха не само към 22-годишния българин, ами и към новия му треньор, който също не спести похвали към Гришо.

"Заслугата е изцяло на Григор за спечелването на първата му АТР титла. Да направи обрат след загубен сет и да победи "звяра" е впечатляващ начин да спечелиш първата си титла", написа Роджър Рашийд, а след това отрече "неговата магия" да е причина за днешния триумф. "Все още така и не съм ударил и една топка с него, въпреки че с удоволствие бих го направил. Заслугата е само и единствено на този млад мъж", отговори австалийският специалист.
"Радвам се за него, а и за теб също. Това е най-добрият начин да се започне едно сътрудничество. Успех в това пътуване, той е страхотно момче", обърна се Муратоглу към Рашид.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе