Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Градът на Берое спретна празник за купата

Градът на Берое спретна празник за купата

Стара Загора. В истински празник се превърна краткия престой на купата на Шампионска лига по футбол в Града на липите в сряда. Още в ранния предиобед площадът пред кметството почерня от фенове на най-популярната игра на планетата, които искаха да видят с очите си най-големия трофей на футболна Европа. На специална маса домакините бяха изложили двете купи, които отборът на града – Берое, спечели тази година – купата и суперкупата на България. Малко след това дойде и целия отбор на старозагорския тим заедно със своя наставник – Петър Хубчев. Под бурните овации на феновете старозагорският градоначалник Живо Тодоров връчи на селекционера на беройци сребърната огърлица на „Почетен гражданин на Стара Загора.

„Признавам, че се чувствам много неловко в тази ситуация. При всички случаи има много по-заслужили от мен за този край, хора, които са посветили живота си на него. Ако наистина можеше бих разделил тази награда, това признание за всеки от треньорите и за 26-те футболисти. Заслугата да спечелим двете национални купи през тази година е на всеки от тях. Разбира се, и на хората, които създадоха тези добри условия за футбол в града, а ние си свършихме работата", каза развълнуван пред журналистите Хубчев. След това той и общинското ръководство първи се качиха на платформата на специалния автобус, за да се докоснат до европейската купа, мечта на всеки футболист и треньор. Шефове и фенове пожелаха на най-успешния старозагорски треньор в последните години след време да вдигне трофея и като наставника на отбор, който ще го спечели Шампионска лига.

Върволицата от желаещи да се щракнат със сребърната купа не стихна до късния следобед. Стара Загора бе последната и спирка след близо 5-хилядния маратон из стария континент. Червеният автобус с трофея тръгва на 20 септември от Берлин, преминава през Унгария, Хърватия, Бона и Херцеговина, Румъния. Зарадва и феновете в най-футболните градове на България – София, Пловдив, Велико Търново и Бургас. В сряда вечер сребърната купа, при засилени мерки за сигурност, пренощува в трезорите на Уникредит –Булбанк, с чиято подкрепа бе организирана обиколката у нас. Рано сутринта в четвъртък автобусът с Купата на Шампионска лига пое обратния си път към централата на УЕФА в Нион, Швейцария.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе