Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Шефката на НС говорила вчера с президента за освобождаване на главния секретар на МВР

Шефката на НС говорила вчера с президента за освобождаване на главния секретар на МВР

Председателят на парламента Цвета Караянчева е разговаряла вчера по обед с президента Румен Радев относно указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар. Това стана известно от коментар на Караянчева пред журналисти в Народното събрание.

"Вчера на обед му позвъних да попитам кога има намерение да подпише документа. Останах с впечатлението, че до края на деня ще го имаме. Но все пак това е негово решение, аз го уважавам и очаквам да постъпи актът в Народното събрание другата седмица", обясни Караянчева. По думите й очакването на българските граждани е кабинетът да работи. Нашата работа като парламент е да валидираме оставките и да гласуваме новите назначения, допълни председателят на Народното събрание.

Цвета Караянчева каза, че няма проблем в комуникацията между институциите. Говорим си и с президента, и с министър-председателя, аз нямам причина да се притеснявам от отношенията с първите мъже в държавата, посочи тя.

Караянчева обясни, че решението за промените в състава на правителството не може да се разделя и да се гласуват оставките само на регионалния и на транспортния министри, тъй като документът е за смяна на трима министри. Тя изключи вероятността смените в кабинета да бъдат гласувани на извънредно заседание следващата седмица. Според Караянчева гласуването вероятно ще е в сряда или четвъртък.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе