Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ВИП гостите за председателството ще спят за над 400 000 лв.

ВИП гостите за председателството ще спят за над 400 000 лв.

Бюджетът за нощувките на вип гостите за Българското председателството е малко над 400 хил. лв. Това каза пред журналисти министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, цитирана от "Фокус".

 Общо нощувките за председателството са над 32 хил., като 2000  са за вип гости. 22 хотела в София за заявили партньорство. "Те са с три, четири и пет звезди. Минималните изисквания са първо хотелите да са официалната категоризация, въведена в страната и поддържана в Министерство на туризма. Трябва да са минимум три до пет звезди съответно като разположение. Да имат добра локация. Тук не правим разграничения, защото имаме добри хотели около Летище  "София“. Само за вип гостите имахме ограничение от гледна точка на звезди и локация. За тях трябваше да са четири или пет звезди и на разстояние 2 км от двете основни сгради на председателството. За останалите, тъй като ние не ги плащаме, не предплащаме, а само препоръчваме, за тях сме по-гъвкави, могат да са в по-голяма отдалеченост, уточни тя.

Мога да потвърдя две неща. Към днешна дата след открита обществена поръчка за избор на хотели на нашите вип гости имаме избран хотел, кого да ги обслужва“, заяви Павлова.

Всички сме съгласни с това, че трябва да се възползваме от това Българското председателство да даде нов прочит за това каква е България и като туристическа дестинация, и като държава цяло като, допълни министър Павлова.

В ръцете на всички нас е да направим така, че и политическите теми, но и организационно-логистичните да бъдат направени по един добър начин“, каза още Лиляна Павлова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе