Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС иска от Горанов съдействие заради Закона за банковата несъстоятелност

ДПС иска от Горанов съдействие заради Закона за банковата несъстоятелност

ДПС са написали писмо до министъра на финансите Владислав Горанов с искане да съдейства да се получат от синдиците данни за обхвата на сделките, които биха попаднали под нормите, които се предвиждат в закона. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев на заседанието на правна комисия в дебатите по обсъждането на президентското вето върху Закона за банковата несъстоятелност.

„От министъра ще имаме цялата справка до края на работния ден", уточни той. „Пожелахме да се съобразим с препоръките на президента, отразени в мотивите, че трябва да има повече яснота за обхвата на закона", коментира Йордан Цонев.

„Заличените обезпечения в полза на КТБ са 233 147 298 лева. Материалният интерес на извършените прихващания е 1 174 252 811 лева. Броят на заведените съдебни дела е 205", обясни депутатът от ДПС. „В нормите в законопроекта, 5,6 и 7 параграфи, има действия след произнасяне на съда. Смятаме, че това е значим общ интерес, за да приложи законодателя без съмнение конституционното правомощие на НС да приема закони, както казва и президентът в мотивите", заяви Йордан Цонев.

„Без съмнение употребяваме това си право в момента, за да уредим тези правни норми с популярното вече ретроактивно действие", каза още той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе