Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Владислав Горанов: БСП не успя да яхне вълната "Радев"

Владислав Горанов: БСП не успя да яхне вълната

Финансовият министър Владислав Горанов отново парира атаките на БСП към ГЕРБ за несправяне с корупцията и уточни, че червената партия не е избрала точния адресат. Той коментира и законопроекта на ДПС за КТБ и похвали бюджета за следващата година.

"БСП не успя да яхне вълната Радев, заяви той пред Нова тв. - Превърнаха се в шумна опозиция. Ако ГЕРБ беше на тяхно място, досега да е искала вотове. Левицата са специалисти по темата с корупцията, затова им е интересна."

Той припомни и миналото на техиня лидер от края на 90-те и нейното участие в приватизацията на "Техноимпекс": "Корнелия Нинова да говори за корупция е неприемливо, защото тя е участвала в приватизацията на едно търговско дружество и то срещу минимална сума."

Министърът на финансите заяви, че подкрепя законопроекта на депутата от ДПС Делян Пеевски за КТБ с уговорката, че това е извънредно, тоест противоконституционно законодателство и поставя на изпитание основни принципи на правото. "Аз бих го подкрепил с аргумент, че всички възможни инструменти на държавата, включително и извънредно законодателство, което по принцип е противоконституционно, ако даде възможност справедливостта поне отчасти да възтържествува, обясни той. - Който не го подкрепи, ще бъде лесно обвинен, че не иска да създаде законодателство, което да даде максимално широк инструментариум за възстановяване на масата на несъстоятелността".

Той допълни, че ГЕРБ винаги реагират на сигнали за нередности: "Доказали сме като партия, че когато видим нещо нередно се стремим да го отстраним. Вярвам на здравния министър. До две седмици ще е ясна позицията на ГЕРБ и дали това, за което се обвинява здравният министър, е достатъчно тежко като нарушение".

Горанов коментира и бюджета, който днес правителството трябва да одобри: "Бюджетът за следващата година е скроен така, че да осигури нормалното функциониране на държавата и да изпълни всички приоритети".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе