Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Горанов: Олимпийците ни да покажат максимума си в Сочи

Горанов: Олимпийците ни да покажат максимума си в Сочи

София. Генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов разказа пред „Стандарт нюз" как върви подготовката на българските спортисти за игрите в Сочи. Той разкри и как въпреки тежката контузия преди 4 месеца успя да стане единственият българин бягал с олимпийския огън за Сочи.

Г-н Горанов броени дни ни делят от старта на олимпиадата в Сочи. Какво е настроението в българския щаб?

Предстартово. Наистина се вълнуваме заедно със спортистите ни и всички членове на българската делегация. Извършваме последни приготовления. Първата група тръгва за Сочи още утре, а аз заминавам след три дни. Най-голямата група български спортисти, треньори и обслужващи лица – 22 души лети на 2-и февруари. Надяваме се до края на игрите всичко да бъде наред. Всички да са живи и здрави и да реализират максимума от своите възможности.

С оглед на голямата организация, която правят на игрите руснаците вие лично с какво очакване тръгвате?

Тръгваме първо с надеждата нашите момчета и момичета да се справят със ситуацията, която ги очаква и да покажат това за което са се готвили толкова дълго време. Въпреки всичките неща които се изписаха в последните няколко седмици за очаквани терористични атаки ние тръгваме спокойни. Имаме уверение, че службите работят и всичко ще бъде наред. Надявам се и по време на цялата олимпиада това да е така.

Американците обявиха, че имат план да евакуират спортистите си при ексцесии в Сочи. Вие готвите ли такъв план?

Ние не сме мислили в тази посока. Още веднъж ви казвам, че тревогите са основателни, но пък знаем, че домакините взимат много сериозни мерки, за да протекат игрите нормално.

Какъв е вашият кратък коментар за официалните облекла на олимпийците ни?

За поредна олимпиада модна къща „Агресия"облича нашите олимпийци. Те винаги са се справяли отлично с изработката на официалните облекла. Надявам, че се и в Сочи ще е така. Отзивите от спортистите винаги са били много добри. Най-сигурния атестат за качеството на дрехите на „Агресия" е, че и след игрите спортистите продължават да ги носят.

Вие сте единственият българин, който участва в щафетата с олимпийския огън за Сочи. Как успяхте да се справите въпреки тежката контузия, която преживяхте през есента на 2013-а?

Неприятното за мен събитие се случи преди 4 месеца. Наистина контузията беше много сериозна. Успях да се оправя първо благодарение на лекарския екип в „Пирогов". Бях успешно опериран от д-р Христо Стойчев, на който искам специално да благодаря. Искам да поднеса благодарностите си и на лекаря на националния отбор по борба д-р Стефан Стругаров, който също много ми помогна. Благодаря и на колегите от олимпийския комитет, защото аз изобщо не съм излизал в болнични, а се върнах на работа с патерици буквално след като излязох от болничната стая. Искам специално да благодаря на един човек, който беше неотлъчно с мен в най-трудното време. Това е едно прекрасно момиче, което се казва Христина Бицова. Благодаря й специално!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе