Извънредни новини

Гонзо: Откога Ганчев е политик?

Гонзо: Откога Ганчев е политик?

Бяхме прави за оставките в БФС, отсече директорът

"Левски" ще брани седемте точки до край

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов отвърна на поредния удар, който се опитаха да стоварят върху "сините" от "Литекс". Той бе категоричен, че "оранжевите" трябва да се скрият някъде и да спрат да се правят на интересни, за да прикриват собствените си грехове. Гонзо стори това с есклузивно интервю пред клубната телевизия.

- Г-н Иванов, започна втората част от подготовката, доволен ли сте от работата, която бе свършена до сега?

- Да. Този етап е доста тежък. Предимно се работеше по физическата подготовка на футболистите. Сега вече идва ред на контролите, в които ще видим как се адаптират новите и до каква степен сме готови за мачовете от първенството.

- Менголо се присъединява днес към отбора. "Левски" отдавна го преследваше.

- Проблемът при него е, че не е играл от доста време, но ние го искахме още през януари миналата година. Не можахме обаче да се разберем с "Университатя". През лятото той имаш проблеми с тима от Клуж, но пак не успяхме да стигне до споразумение с тях. Радвам се, че сега вече е при нас. Смятам, че Менголо има нужните качества, за да вдигне класата на "Левски".

- В момента работите по селекция и обиграването на тима, но ситуацията стана доста сложна с изхвърлянето на "Литекс" и отнемането на точки?

- Ситуацията е смешна и абсурдна. Мачът бе на 12 декември, а чак на 16-и се произнесе първата комисия. Не съм юрист, но искам да питам: Когато има нарушение, а се решава пет дена по-късно, кога влиза в сила наказанието на 16-и или 12-и? Така че

решенията закъсняха доста

и са след края на календарната година, за да се отнемат точки. Независимо дали става въпрос за "Левски" или за другите ощетени в лицето на "Берое", "Локо" (Пд) и др.

- Законът в този случай бе категоричен, но продължава да има спекулации. Стойчо Стоилов дори обяви, че "Левски" действа с политически натиск.

- Ако трябва да отговоря на този наглец, ще го направя. Стойчо Стоилов беше човекът, който извади отбора си. Никой друг не му е виновен. Нито политик, нито някой от парламента. Или може би смята, че Гриша Ганчев вече е политик. "Литекс" бе изкаран от Стойчо Стоилов, който не заема на никаква длъжност във футболния клуб. Така че това

се води като самоволно напускане на играчите

По закон футболистите се лишават от състезателни права за по една година и плащат 2500 лв. глоба. Иска да ви питам вас, журналистите, защото никой от БФС не иска да отговори, ако изгониш един отбор и му вземеш лиценза - как той продължава в турнира за купата? Защото колкото и да се говори, двата турнира са свързани. Ако един футболист получи червен картон за купата, то той може ли да играе за първенство в следващия кръг? Не. И тук стават много неща, за които можем да се хванем. При това по техните правилници, които са написали, но явно ги тълкуват, както си искат.

- "Левски" цяла есен бе подложен на атаки. Набедиха ви дори за съдийски отбор?

- Първото нещо, която искам да кажа, е, че за 20 мача ни свириха една дузпа, а сме имали претенции поне за 10! Съдиите са ни ощетявали и с други неща. Особено в онзи мач с "Литекс" за купата. Да им припомня ли на тях другите им срещи. Сещам се онази с "Монтана". Каква дузпа дадоха тогава на Асприля? Два кръга преди мача с нас за купата имаха двубой с "Локо" (Пд). Нарушение срещу Камбуров, дузпа, но вместо това дадоха жълт картон за него и не посочиха бялата точка. Ами попадението на Гаджев, което не ни признаха заради засада? За каква съдийска подкрепа можем да говорим! Ако разгледаме паралелно срещите, ще видим кой е бил подкрепян от съдиите. Смятам че в годините, говоря от 1999 г., когато дойдох в "Левски", а те влязоха в "А" група, нека да си спомнят

как станаха четири пъти шампиони

И какви неща правиха. Това са същите хора, които управляват не само "Литекс", но и футбола в България.

- В тази ситуация как ще продължи "Левски" и какво ще предприеме?

- Ще направим всичко, чисто юридически и по законов път да се жалваме във всички институции. Смятам че БФС достатъчно се дискредитира. Това е ясно и на малките деца. "Левски" е един от малкото клубове, който прави всичко по закон. Опитваме се да бъдем коректни и точки към играчи, институции. Независимо от отношенията, които сме имали с дадени хора. Пак сме били изрядни. А тези хора, които трябва да вземат решения - БФС, Изпълкомът, Дисциплинарната и Апелативната комисия, погазват правилата и си правят каквото си искат. Затова "Левски" преди един месец, когато собствениците се събраха и решиха, поиска оставките на Борислав Михайлов и тези хора. Те показаха с действията си, че сме прави. Трябва да има промени. Футболът вече не върви надолу, а не знам на къде? Разкопахме и дъното.

"Сините" събират сили на плажа

Играчите на "Левски" се надъхаха на плажа за първата си контрола на турска земя. Треньорът Стойчо Стоев заведе футболистите на мраморно море преди срещата. "Сините" съзерцаваха красивата гледка край хотела си, а някои от тях дори заформиха състезание по "жабки".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе