Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Големият Бьорндален отложи пенсионирането

Големият Бьорндален отложи пенсионирането

Осло. Легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален, който спечели рекордна 13-а титла от Зимните олимпийски игри в Сочи, заяви, че отлага плановете за пенсиониране. Големият спортист остава в биатлона до 2016-а година, каза самият той за таблоида VG.

Няколко седмици след като навърши 40 години Бьорндален успя да стигне до два златни медала на Игрите в Сочи миналия месец.

Биатлонистът коментира, че е щяло да бъде грешка да се откаже, след като в момента се намира в топ форма. Той добави, че иска да се пробва на родна за световната титла. А това ще се случи през 2016 година в Осло.

"Чувствам, че това е правилното решение. Не мога да спра сега. Имам какво още дам. И много го искам", коментира Оле Ейнар Бьорндален.

"Аз и екипът ми стигнахме до извода, че ще се състезавам още две години, до Световното първенство в Осло", написа Бьорндален пък в акаунта си във Facebook.

"Първоначално планирах да се оттегля от спорта и да започна нов живот, но в хода на сезона почувствах, че спортният ми глад не е изчерпан. След като се върнах от Сочи пълен с енергия и вдъхновение, се посъветвах със своя екип и преразгледах първоначалното си решение. Чувствам се великолепно и правя сериозни планове за предстоящите две години", поясни биатлонистът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе