Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Три години Договор за приятелство с Македония

Три години Договор за приятелство с Македония

Подписаният с България Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество създаде модел за по-добър живот. Чрез това споразумение заедно решихме да попречим на злонамерената пропаганда, да се противопоставим на речта на омразата и да победим национализма. Това написа във Фейсбук лидерът на СДСМ и бивш премиер на Северна Македония Зоран Заев.

Днес се навършват три години от подписването на Договора между Северна Македония и България. Споразумението беше подписано в Скопие от тогавашния премиер Зоран Заев и българския премиер Бойко Борисов.

„На този ден преди три години имахме честта заедно с премиера на България Бойко Борисов да отдадем почит на илинденците от Крушево и АСНОМ, на святото място пред гроба на Гоце Делчев в Скопие и да подпишем Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Показахме политическа воля за напредък, за решаване на открити въпроси и направихме историческа крачка напред. Създадохме модел, с който поставихме общото минало като основа за по-добро бъдеще и по-добър живот на нашите граждани“, написа Заев.

Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе