Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП сезира главния прокурор да разпита Борисов за "наркотрафикантите"

БСП сезира главния прокурор да разпита Борисов за

„БСП за България" сезира главния прокурор на републиката Сотир Цацаров за думите на премиера Бойко Борисов, че в парламента продължават да стоят хора, замесени в наркотрафик, и хора, които са купували гласове от затворници. Народният представител от левицата Филип Попов представи пред медиите сигнала. В него БСП настоява главният прокурор да разпита министър-председателя на България г-н Бойко Борисов кога, от къде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията.

Ето и пълния текст на писмото, предоставен от пресцентъра на БСП:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЦАЦАРОВ,

Обръщаме се към Вас по повод думите на министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов: „...в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници...". Това негово твърдение е изказано на 12.11.2017 г., при откриването на основно реконструираната и обновена зала „Асикс Арена" в гр. София.

За ПГ на „БСП за България" е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове.

Като се има предвид горепосочените факти и информация, моля да извършите всички необходими действия съгласно приложимия закон, включително и да разпитате министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов – кога, от къде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и – кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове и дали е предоставил същата информация на компетентните държавни органи за предприемане на необходимите действия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе