Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Главчев защити Караянчева

Главчев защити Караянчева

Бившият председател на НС Димитър Главчев твърдо защити Цвета Караянчева. ДПС и БСП официално поискаха оставката на председателя на Народното събрание - Караянчева, но тя категорично отказа да я даде.

ДПС обяви, че стартира процедура за отстраняването й, защото не е предприела никакви действия по техен сигнал, свързан с несъвместимостта на изпълняваната длъжност на член на ЦИК. БСП иска оставката заради скандала с барикадиралите се в НС майки от „Системата ни убива”.

Предшественикът на Караянчева - Димитър Главчев, подкрепи своята съпартийка, като заяви, че тя постъпва правилно и е разумно да не подава оставка. „На мястото на Цвета Караянчева сега и аз не бих си подал оставката, защото няма защо“, каза той в предаването „Беновска пита” на Канал 3.

Самият Главчев подаде оставка през 2017 г., когато се замеси в скандал с председателя на БСП - Корнелия Нинова, но категорично отрече да я е дал под натиск от премиера - Бойко Борисов.

„ГЕРБ не е против машинното гласуване, дори напротив. Но възможността да се гласува и хартиено би трябвало да позволи на повече хора да отидат до урните“, каза Главчев по отношение на предстоящите парламентарни избори през пролетта.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе