Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

БОК си гласува 2,4 млн. бюджет

БОК си гласува 2,4 млн. бюджет

София. Изпълнителното бюро на БОК гласува бюджет от 2 361 000 лв. за 2014 г. Насрочено бе и общо събрание за 20 януари, на което ще бъде утвърдена делегацията ни за олимпиадата в Сочи. На церемония в Археологическия музей бяха отличени юбиляри, които през 2013-а навършиха кръгли годишнини.

Спортист номер 1 на България Иво Ангелов получи "Икар" за "Постижения". Тя му бе връчена от зам.-министъра на спорта Йордан Йовчев. "Радвам се, че това, което правя, се получава и съм щастлив, че се оценява от всички. Изпращам една много успешна година, да се надяваме следващата година пак да е така", заяви 29-годишният перничанин.

Отбор на годината е националният тим по волейбол, мъже. За шампионско дълголетие беше отличена гимнастичката Силвия Митева, а за впечатляващо представяне - тенисистът Григор Димитров.

По-късно вчера министър Мариана Георгиева обяви, че на първо четене са приети промените в Закона за спорта, внесени от Министерски съвет. На импровизирано коледно парти с вино и хапки тя благодари на журналистите в музея на спорта на националния стадион "Васил Левски".

Предлага се да се оптимизират и прецизират действащите разпоредби, регламентиращи издаването на лицензии на спортните федерации и националните спортни организации; дейността в спортните училища; консолидиране на разпоредби, свързани с финансиране от страна на държавата и общините на спортни организации. Премахва се възможността в национални спортни организации да членуват спортни клубове (остават само федерации), тъй като клубовете са членове на съответната федерация, която от своя страна е член на националната спортна организация, координираща дейността в определена предметна област. Предвиден е по-благоприятен режим за спортните организации при изискванията за подновяване и при отнемане на спортната лицензия - наличието на просрочени задължения към държавата и/или общините в бъдеще няма да бъде пречка за подновяване, съответно отнемане, на спортната лицензия, при условие че е допуснато тяхното разсрочване или отсрочване. В проектозакона са предвидени норми, чрез които да се подпомага реализирането на дейности, свързани с адаптираната двигателна активност и адаптирания спорт за децата със специални образователни потребности. Прецизиран е редът при финансовото подпомагане от страна на държавата. Депутатите отхвърлиха законопроект на социалиста Милко Багдасаров, с който той предлага в ученическите спортни игри да участват и деца, картотекирани в спортни клубове.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе