Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Гергов: Смешно е Станишев да не води евролистата на БСП

Гергов: Смешно е Станишев да не води евролистата на БСП

"Ще бъде смешно лидерът на ПЕС да не води листата на БСП за евровота. За мен Сергей Станишев е най-подготвеният кандидат и моят фаворит", заяви председателят на пловдивската организация на столетницата Георги Гергов.

Той обясни, че според номинациите в оглавяваната от него структура Станишев води, следван от Елена Йончева. Гергов обяви, че с партийния си лидер Корнелия Нинова са си казали каквото и нужно и сега важното е БСП да спечели изборите. "Не е време да си забиваме ножове в гърба, важно е да гледаме в една посока", добави бизнесменът, който е сред най-яростните опоненти на Нинова в столетницата.  

Като почетен консул на Русия Гергов прогнозира по повод визитата на руския премиер Дмитрий Медведев, че "Турски поток" ще мине през България, както и ще се построи АЕЦ "Белене". Според бизнесмена премиерът Бойко Борисов се и "опекал работата в Европа" и няма риск Брюксел да провали минаването на втория ръкав на "Турски поток" през страната ни. 

"Не е само "Газпром", има и много други фирми, които могат да изпълнят тази работа и е най-добре така да се случи", заяви Гергов по въпроса кой ще построи тръбите на газопровода у нас.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе