Извънредни новини

На "Герена": Синята агитка зад шефа и отбора

На

- Батков: Клубът е мой, не търпя мениджърски мурафети
- Оставката на Сираков приета
- Йовов избира нов треньор с месеци

"Левски" излезе бързо от бъркотията, в която беше вкаран с треньорската смяна и последвалите неприятни сцени с Ивайло Петев. Днес ръководство и фенове излязоха пред обществото, за да заявят твърдо единството си.

Инцидентът с Ивайло Петев, който разтърси "Левски", доведе до куп събития, които май ще се окажат оздравителни за клуба. Доста време ще трябва да мине, за да може "сините" да изчистят имиджа. Но! Важното е, че шефове и фенове седнаха на една маса и заедно бръкнаха в проблемите. "Този път си говорихме, както никога до сега", признаха участници в срещите между Тодор Батков и тарторите в сектор "Б". Най-честите думи обаче бяха: "Обединение" и "Подкрепа". А това в момента е най-важното за "Левски".

Днес Батков и запалянковците дадоха своята позиция за случилото се с Петев, както и за бъдещето. Но не мина и без удари под кръста. Спортният директор в оставка Наско Сираков атакува Тодор Батков и феновете в сутрешния блок на БНТ. Щурмът обаче получи достоен отговор и единен отговор.

"Не ние, а Наско Сираков тръгна срещу нас с нападките си", отсече говорителят на националния клуб на привържениците Димитър Байлов. "Повтаря думите на съпругата си, която пък най-малко би трябвало да се бърка. Стотици са станали привърженици на "Левски" заради него. Няма какво да го крием! Изключително потресаващ обаче е фактът, че се залага на тезата как ние сме виновни за състоянието на отбора. Уникално нещо. Може би черепите са виновни, че футболистите нищо не играят. Или надписът "Победа или смърт" върху автобуса. Жестоко нещо. Оттук-нататък сме плътно зад отбора, треньорите и ръководството. Призоваваме и останалите, "нормалните", да дойдат на стадиона. Трябва да сме като юмрук. Искат да ни разделят, но няма!", продължи Байлов. "Нека се сложи край и на упражненията по повод постъпката на нашите фенове. Изписаха се тонове мастило и какво ли не. Платени от ЦРУ, КГБ, НАСА. Решението бе абсолютно спонтанно. Просто не можехме да търпим "чорбар" да поеме "Левски". Понесохме си укорите. Но нека спрат тази кампания на медиите, както и изстрелите на бивши функционери. Не им отива. С опитите да кажат нещо, но да не го кажат, искат да внесат напрежение. Да бъдем разцепени. Да се стигне до безконечни скандали, от които ще спечелят само едни - тези от парка! Който е тръгнал на война с агитката на "Левски" - не я е спечелил", завърши убедително Байлов.

Запалянковците бяха категорични, че не те, а ръководството ще избира и занапред треньорите. "Нашата работа е да бъдем на стадиона. И то на всеки мач. А не само когато дойдат "Барселона" или "Челси". Тогава е лесно", категорични бяха лидерите от сектор "Б" днес.

Позицията им беше подкрепена с обаждания и имейли от всички значими "сини" организации в страната. Подкрепата от агитката стигна веднага и до футболистите от първия тим, които дни наред бяха мачкани не от публика, а от определени ръководители. Играчите се усмихнаха и тренираха с настроение за първи път от доста месеци насам.

Стюардите пестят пари от охрана

"Платени фенове - няма", категорични бяха шефовете на "Левски" и тарторите в сектор "Б". Клубът плаща единствено 15 000 лв. на месец на стюардите от агитката. Още преди години на "Герена" взеха решение запалянковците да си направят собствена охранителна фирма. Тя е лицензирана. "Решението бе взето заради постоянното напрежение с полицията по трибуните. Освен това тези пари са далеч по-малко от онези, които щяха да влизат в джоба на МВР по техните ставки за офицери и сержанти", обявиха "сините".

Прокурори нищят скандала на "Герена"

Прокуратурата ще нищи инцидента с Ивайло Петев. Нищо че той вече е затворена страница на "Герена". Хората на Сотир Цацаров са се самосезирали. Това стана ясно по време на пресконференцията днес. Клубът обяви, че не е подал жалба и няма да го направи. Законите обаче позволяват на магистратите сами да започнат разследване. "Вече има призовки към служители на клуба, които трябва да се явят за изясняване за случая", обяви Константин Баждеков. За сега не е ясно дали са привикани и хора от сектор "Б".

Петев сам е виновен, отсъди "червен" любимец

Акцията на "сините" фенове срещу Ивайло Петев получи най-неочаквана подкрепа от любимец на "червената" публика. Флорентин Петре, който рита на два пъти за ЦСКА, обвини изцяло спеца за голите сцени. "Бившият треньор на "Лудогорец" сам си е виновен, тъй като е разкрил пристрастията си към "армейците". Това бе фатално. Той е виновен за ситуацията", сподели дребосъкът пред румънските медии, които очевидно продължават да следят темата 24 часа, след като по нея гърмяха всички световни сайтове.

В Букурещ потърсиха и мнението на Валериу Ракита, който риташе заедно с Ивайло Петев в Ловеч. "Някои фракции на фенове и в "Левски", и в ЦСКА са крайни. Невероятно е какво се случи с Петев", заяви Ракита, който в момента също е треньор.

Междувременно близки до Петев съобщиха, че той е помолил да не го безпокоят няколко дни, докато се успокои. "Пращаме му само СМС-и, но не винаги отговаря. Момчето преживява още събитията, тъй като искаше да се докаже", съобщиха приятели на Петев.

Тодор Батков:

Клубът е мой, делът ми ще стигне 99,95%

Не търпя мениджърски мурафети, категоричен е босът

Тодор Батков не избяга от важна тема на брифинга днес. Ето най-важните.

Собствеността

Не исках да влизам в полемики с Наско Сираков, но ми дойде до тук. Затова ще говоря сега, след което спирам. Няма да ходя по студия, да ме извиняват водещи, които познавам. Аз взех решението за Наско Сираков, нищо че не съм вземал такива! Аз взех решението за назначението и освобождаването на Йоканович, идването на Петев. Имам последната дума и при привличането на играчи. Един президент на клуб си позволи да каже в едно студио през пролетта, че не съм бил собственик! Кажете тогава, кой е? Аз, Тодор Костадинов Батков, съм собственик на 90% от акциите с право на глас и 95% от привилегированите без такова право. Аз съм единственият кредитор на клуба, което е проблем и трябва да се реши. Става въпрос за голяма, 8-цифрена сума. Предстои това да се реши. Дългът ще бъде капитализиран в акции. Така делът ми ще нарасне на 99,95%. Омръзна ми да казвам: "Аз съм?" Ако не съм - кой е? При тази ситуация обявявам, че приемам оставката на Наско Сираков. Разделяме се с благодарност. С Тонев предстои да се срещнем. Там не съм взел решение. Кредит за стадиона - той не е бил тайна. Искаме да вземем такъв, но и да не стане, ще се справим.

Трансферите

Да дойде играч само да бъде продаден в Китай, звучи като мениджърски мурафет. Искахме да привлечем полския капитан, както и Сейтаридис. Те обаче имаха огромни финансови изисквания. С поляка дори нямаше преговори. Така по настояване на Сираков бяха привлечени Мирослав Иванов, Макриев, Блажевич и Туре.

Смяната

Взех решението за Йоканович от летището в Шереметиево. Съгласувах го с мненията на Сираков, Тонев и Йовов. Решението да бъдат започнати разговори с Ивайло Петев също бе мое, със съгласието на Сираков и Тонев, Йовов се въздържа. Той бе опция и през лятото. Тогава обаче реших да вземем чужденец, доказан треньор. Възлагах доста надежди на Йоканович, но не се получи. Разделихме се като интелигентни хора. Моя е вината за непроведените разговори с феновете за идването на Петев. Нали отговорността изцяло е моя за всичко. Помолих директорите да го направят. Да подготвят почвата. Един човек с типичен жест обясни: "Аз ще се оправя с тях". Видяхте какво стана. Не можех да оставя нещата така. Оказах пътуване до Хонконг. Бях убеден и се надявах, че ще успеем да разговаряме с феновете и да ги убедим, че Петев е правилен вариант. Трябваше всички като един да застанем пред тях. Преди срещата с феновете обаче стана ясно, че Петев се отказва. Преди да избера Петев, ми минаха и много други имена - Велев, Вуцов, Митов, Георги Василев, че дори и Георги Тодоров. Инцидентът, който стана, е срамен и нелеп. Аз обаче познавам някои от хората, които са участвали в него, и не смятам, че може да бъдат манипулирани. Няма да вадя разпечатки от Мтел. Но вече има и Туитър. Следете и там. Какво обаче направи Сираков да представянето? Беше до Петев, но не го защити.

Съдиите

Нелепо и пошло е да се твърди, че съдиите са ни помагали. Второ. Тази година по настояване на Сираков не сме пуснали жалби срещу две от най-големите несправедливости срещу "Левски". Е, ние сме "Левски"! Не искам да ни помагат, но не искаме и да ни пречат.

Йовов дебне нов треньор с месеци

"Левски" ще въведе нова практика при търсенето на треньори. "Сините" вече няма да залагат на визитки, препоръки и заучени концепции. На "Герена" ще следят кандидатите с месеци, докато не се уверят, че наистина отговарят на изискванията. "В бъдеще трябва да проучваме много внимателно треньорите, които биха искали да водят отбора. Важното е да пасват на стила на "Левски", а не само да гледаме визитките им. Ние винаги сме залагали на атаката, не може в същото време да назначаваме човек, който практикува защитен футбол. Докато аз съм в клуба, ще се работи така", обяви Йовов, който пое и функциите на Наско Сираков.

"Не съм бил против Петев. Просто казах, че не мога да дам мнение за един ден", разкри Христо. "Изживях лош момент в края на кариерата си, но имах и доста хубави с този отбор. Бяхме отписани, но се превърнахме във фаворити за титлата. Искам да видя отново този дух и желание за победа", каза още Бижутера.

100 000 евро за Йоканович

Славиша Йоканович вече не е треньор на "Левски" и по документи. Сърбинът се раздели със "сините" по взаимно съгласие, след като се разбра с тях за неустойката. Йока си тръгва с 100 000 евро. Той е отстъпил от исканията си, съобщиха от клуба. По принцип дългът трябва да се заплати до края на договора на играч или треньор, освободен от клуба. Помощниците му Болич и Янкович също си стиснаха ръцете с Константин Баждеков.
Малко след тях към офиса на ул. "Тодорини кукли" поеха Антони Здравков и Мариан Христов. Двамата подписаха нови договори. Христов ще се води старши треньор за гостуването на "Пирин" (ГД) в срещата реванш от турнира за Купата на България. "Сините" направиха тази заявка, докато текат процедурите около Сухия. Здравков първо трябва да бъде отписан като шеф на школата, за да може да встъпи в новата си длъжност. Днес Тони гледа отстрани как Христов и Топузаков водят тренировката. На двамата все още им липсва нужен стаж, за да вземат лиценз "Про". Засега договорите на триото са до Нова година, но при успехи могат дабъдат удължени. Продължава търсенето на нов шеф на школата. Фаворит е чужденец.

Адвокатът е налял 5 милиона

Адвокат Тодор Батков е налял 5 млн. лв в клубната каса от началото на годината. Това обяви изпълнителният директор по финансовите въпроси Константин Баждеков. "От началото на годината до този момент в "Левски" са вложени 10 млн. лева за нормалното функциониране на клуба. Половината идват от спонсорите и рекламодателите, а останалите от г-н Батков", отсече Баждеков. "Изчистени са заплатите на играчите, задълженията към клубове по трансферите. Има едно забавяне от 15 дни по други плащания, но ще се справим".

На "Герена" се надяват, че скандалът с Петев няма да се отрази на договорите със спонсори и рекламодатели въпреки отзвука по целия свят.

"Левски" съществува по нормален начин", завърши Баждеков.

Добри сърца

Юношата на "Левски" Дарин Тодоров се нуждае от още малко помощ, за да се възстанови след 370 дни в будна кома. Той претърпя автомобилна катастрофа през 2010 година. Нужните средства са още 9000 лева. Сметките в Уникредит Булбанк":

IBAN В ЛЕВА - BG31UNCR70001519456109 - BIC: UNCRBGSF. IBAN В ЕВРО - BG74UNCR70001519456111 - BIC: UNCRBGSF.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе