Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: ГЕРБ не води война с Румен Радев

Цветанов: ГЕРБ не води война с Румен Радев

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ са принципни в атаките срещу корупцията и по отношение на това кой ще ръководи онтикорупционния орган и не биха променили поведението си, независимо кой е президент.

"И при президент Росен Плевнелиев и при евентуален президент Цецка Цачева нямаше да направим промяна от говореното в 43-тия парламент за антикорупционното законодателство, обясни той пред Би Ти Ви. - И БСП, и ГЕРБ и всички парламентарни групи стигнахме до извода, че не трябва да се назначава от изпълнителната власт, а от парламента. Това беше постигнато като политически консенсус. Единствената пречка за приемането на антикорупционното законодателство в 43-тия парламент бяха анонимните сигнали", припомни той.

„Анонимните сигнали са отпаднали в законопроекта и на БСП, и на Министерски съвет. Съвсем закономерно е парламентът да избира председателя на антикорупционния орган, а той да предложи членовете", заяви Цветан Цветанов.

Той уточни и че ГЕРБ не води война с Румен Радев: "Някой провокира да има война, ГЕРБ не иска да има такава, дори не използваме такива термини. Термините за война ги използват други."

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе