Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ търсят подкрепа за левчето субсидия

ГЕРБ търсят подкрепа за левчето субсидия

Ако предложението ни за 1 лв. партийна субсидия не събере достатъчна подкрепа, сме склонни на разговори, каквито ще инициират колегите ни от "Обединени патриоти". Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка с партийните субсидии, цитирана от Агенция Фокус.

"Нашата позиция не се е променила, както и вчера стана известно от изявлението на премиера и председател на нашата партия след консултациите с нашите коалиционни партньори. Ние твърдо стоим зад позицията си и решенията на Министерски съвет за 1 лв. партийна субсидия такъв, какъвто беше вотът на българските граждани", каза Атанасова и припомни за референдума, при който 2,5 млн. души са отговорили с "да" на въпроса за субсидиите.

"Ние сме 95 народни представители в парламент от 240. Ако нашето предложение не събере достатъчна подкрепа в пленарна зала, виждаме, че единствено "Воля" заявяват, че ще подкрепят 1 лв., сме склонни на разговори, каквито ще инициират колегите ни от "Обединени патриоти" през тази седмица", уточни още Атанасова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе