Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ ревизира Изборния кодекс (ОБЗОР)

ГЕРБ ревизира Изборния кодекс (ОБЗОР)

Премиерът Бойко Борисов препоръча на депутатите от ГЕРБ да ревизират промените в Изборния кодекс, провокирали недоволство сред хората. "Ако правителството беше на ГЕРБ, въобще нямаше да ги приемем", обяви той.

"На мен ми омръзна, ако това не станело, АБВ щели да напуснат. Ако това не станело реформаторите напускат, ако другото не станело, патриотите напускат. Не виждам докога ще мога да понеса за всяко нещо, което те предлагат и ние подкрепим, в същото време след това да остава само ГЕРБ да се обяснява и да поема цялата тежест", допълни премиерът. Стиковането на позициите на управляващите ще стане днес на публична среща, свикана от премиера два часа преди извънредното заседание на НС с ръководствата на групите, подкрепящи кабинета - ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ.

"Ако носим тежест от пасивите, да ги носим всички, иначе само ГЕРБ да се обяснява, не е честно", посочи премиерът. И даде за пример задължителното гласуване - той лично е против, но депутатите му се съобразили с настояването на патриотите. По-късно на среща с кампанийните мениджъри на ЕНП Борисов коментира напрежението около бежанската криза. "По 400-500 евро на месец са плащанията на бежанец - в пъти повече от пенсията на един български пенсионер, която е около 150 евро" констатира Борисов. Затова и много европейски държави се поддават на ударите на популизма.

"Трудно е да се обяснява на българите, защо над 700 млн. евро се изсипаха в Гърция за справяне с бежанската криза, а за България - 6 милиона, при положение, че границите ни с Турция са еднакви. Колкото и да ни е трудно, полагаме усилия да докажем, че сме достойна шенгенска граница и се справяме", изтъкна Борисов. Според него релокацията на бежанците не може да е задължителна. "Като не искат да седят в България - какво трябва да направим. Не можем насила да ги затворим", посочи той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе