Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Дариткова: ГЕРБ се промени след Цветанов, успешни сме

Дариткова: ГЕРБ се промени  след Цветанов, успешни сме

Ние сме изключително самокритични. Промени се функционирането на партията след промените тази година. Ние сме организирани като лидерска партия, но в същото време функциите на Изпълнителната комисия се засилиха сериозно след оставката на зам.-председателя на партията и премахването на тази фигура. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Това смятам, че е от полза, защото по-големият състав на ИК и възможността ние да си разпределим районите на страната ни дава възможност да имаме по-ясен поглед за проблемите в различните региони, за добрите примери, за добрата координация и всичко това трябва да продължи да се реализира като организационно укрепване на партията, защото съвсем скоро ни предстои следващото предизвикателство – парламентарни избори, заяви д-р Дариткова. Тя заяви, че категорично не смята, че ще има елемент на предсрочност.

Бяхме успешни през 2019 г. от гледна точка на политическите предизвикателства. Бяхме категорично успешни, защото имаме две изборни победи в изключително сложна ситуация. Имаме признание и в международен аспект, защото имаме заместник-председател от ПП ГЕРБ на ЕНП. В този смисъл вярвам, че от една страна получихме да пореден път доверието на българските граждани, от друга страна получихме признание от партиите на нашето политическо семейство в рамките на Европа.

Най-големият ни успех е бюджетът за следващата година. Той категорично е балансиран. Ще харчим толкова, колкото получаваме. В политиката на доходите имаме значителен ръст за следващата година. Нещо, което е изключително важно за българските граждани. Като се започне от сектор „Образование“ в него ние предвиждаме 17 % за учителските заплати, 10 % ръст на доходите в държавната администрация, 15 % ръст на доходите на социалните работници. Ръст на разходите за здравеопазване“, каза още д-р Дариткова.

В изминалата година България категорично заяви своята евроатлантическа ориентация със закупуването на новите бойни самолети. Ние доказахме своята лоялност като евроатлантически парнтьори. На финала оценката на рейтинга на България в икономически аспект дава гаранции за това, че ние успешно реализираме намеренията си да влезем в чакалнята на Еврозоната и чрез този стабилен кредитен рейтинг да привличаме нови външни инвестиции. Това е важно за развитието на икономиката на България, допълни още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Ние не сме си самодостатъчни, имаме нужда от силна опозиция, но е важно тя да бъде обективна и конструктивна. Тонът и в Народното събрание, и в изказа на президента не е институционален. Амбицията на партията през 2020 г. е управляващите да имат възможност да реализират приоритетите в управленската си програма.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе